Nyheter

Juli

2021-07-09

Säljstart för nästa Arkitektradhus

Med PLANCK skapar arkitektkontoren Förstberg Ling och Testbedstudio samt fastighetsutvecklaren Kudu Projekt ett boende utöver det vanliga.

2021-07-02

Utställning vid Brunnshögstorget

Nu har Brunnshögs orangea kuber flyttat upp till framtidens Brunnshögstorget. I dem kan du läsa om planerna för stadsdelen, projektet Equalizer och hur åttondeklassare skulle planerat Brunnshög - eller bara koppla av.

Juni

2021-06-18

Lund välkomnar Saab affärsområde Kockums till Brunnshög

Saab meddelade i dag planerna på att samla sina resurser i Lund. Det gäller främst affärsområdet Kockums som har anställda i arbetsmarknadsområdet på olika adresser. Lunds kommun välkomnar beskedet som förstärker regionens viktiga roll för ett levande, attraktivt och hållbart näringsliv.

2021-06-07

Nu börjar Science Village ta form

Nu startar arbetet med att anlägga ledningar och byggator i området mellan MAX IV och ESS, som så småningom ska utgöra infrastrukturen i forskarbyn Science Village.

Maj

2021-05-21

Fler kan arbeta i Brunnshög

Precis vid entrén till Lunds nyaste stadsdel görs det plats för forskning, kontor och lätt industri, sammanlagt kan det bli plats för 750 arbetsplatser.

2021-05-05

Se filmen om Nobelparken

Följ med på en digital rundtur i Nobelparken, den nya ovala parken som ligger mitt i hjärtat av Brunnshög! Den 3,8 hektar stora stadsdelsparken kommer med tiden utvecklas till ett naturens skafferi med gröna öar med dignande frukter, bär och nötter.

April

2021-04-16

Framtidens stadsplanerare utvecklar framtidens torg

Åttondeklasserna på Fäladsgården har under veckan provat på livet som stadsplanerare. I samarbete med Ung Företagsamhet och Brunnshögsprojektet har eleverna fått arbeta med att ta fram idéer för Brunnshögs nya stora torg.

2021-04-07

Brunnshögs hållbarhetsarbete väcker Löfvens intresse

I dag håller Nationella innovationsrådet digitalt möte i Skåne med fokus på hållbarhet. Närvarar gör bland annat statsminister Stefan Löfven och bostadsminister Märta Stenevi – och Brunnshögsprojektet.

Mars

2021-03-26

Sopsugssystemet växer fram

I Brunnshög installeras det första sopsugssystemet i Lunds kommun. Det är också Sveriges största sopsugssystem med fyra materialslag. Systemet beräknas gå i drift efter sommaren. Terminalbyggnaden står nu klar och maskiner ska installeras för systemet.

2021-03-19

Xplorion är Årets bygge

Med Xplorion i Brunnshög ville LKF skapa en förebild för framtidens klimatsmarta bygge. Något de, enligt Byggindustrin, lyckats med. För detta belönas de nu med utmärkelsen Årets Bygge i kategorin bostäder.

2021-03-11

Klart vilka som får bygga i ett av Brunnshögs topplägen

Ett flerbostadshus som genererar mer energi än det gör av med samt två radhuslängor med fokus på cirkularitet och varierande bostadsformer. Det är vad som väntar i Brunnshög efter att vinnarna i markanvisningstävlingen Parkkvarteren20 presenterats.

Februari

2021-02-22

Om Lunds nya stora park

Vi har tagit fram en kort broschyr i A4-format om Lunds nya stora park: Kunskapsparken.

Januari

2021-01-13

Från forntid till framtid – nu är boken om Brunnshög klar

Brunnshög har som bekant ett starkt fokus på framtiden. Men området bär även på en dåtid – en tid som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Den sidan av Brunnshög – hur forntid möter framtid – vill vi visa upp i boken Historien om Brunnshög: forntid till framtid.

2021-01-07

Första arkitektradhuset slutsålt i rekordfart

För att utveckla Brunnshög till en intressant blandstad krävs det att vi provar nya grepp och förhållningssätt. Under 2017 utlyste därför Lunds kommun en tävling, där arkitekterna själva är byggaktörer och fastighetsutvecklare – från skiss till överlämning av nycklar.