Vi uppmärksammar

Vi på Lunds kommun är med i många tävlingar och rankningar, och ofta går det mycket bra för oss. Här vill vi hylla alla modiga tävlande, och vi vill också heja på de som är nominerade till en utmärkelse eller som ligger i startgroparna för nya stordåd.

Här samlar vi så många nomineringar, pallplatser, nära-men-nästan, outhärdligt spännande rekord, vansinniga målgångar, svettiga femteplaceringar och djärva försök som möjligt, så att vi alla kan hålla våra tummar så att de nästan vitnar och hurra så att det hörs tvärsöver Lundåkrabukten.

Håll tummarna för …

Assa, brassa, mandelmassa!

Vem ska vi hålla tummarna extra hårt för? Hör av dig till kommunikation@lund.seoch berätta!

Hurra, vi vann!

Embla Food Award

Annika Unt, måltidsstrateg på Serviceförvaltningen, tilldelades Embla Food Award 2017 för att hon ”skapar matglädje och lust kring den offentliga måltiden. Lyfter både personal och elever med näring, nyttighet, pedagogik och stor kunskap men framför allt med matlust i fokus. Hon lyfter fram det unika med fri skolmat, utgår från svenska smaker, lokala producenter och en förståelse för varifrån maten kommer".

Skåne Solar Award

Lunds kommun vann Skåne Solar Award 2016.

Sveriges bästa kemilärare

Hagar Hammam, lektor i kemi vid Katedralskolan i Lund, tilldelas Svenska Kemisamfundets pedagogiska pris till kemilärare för 2016.

European History Bowl

Ett lag från Katedralskolan vann Europafinalen i European History Bowl. Johannes Gramstad, Seth Engellau, Axel Hellborn Almström och Oskar Howland van tävlingen. Seth Engellau kom tvåa i den individuella tävlingen.Nu väntar VM på Hawaii!

Årets cykelfrämjarstad

Lunds kommun toppar Cykelfrämjandets Kommunvelometer och tilldelas utmärkelsen Årets cykelfrämjarkommun.

Yrkes-SM

I Yrkes-SM 2016 tog Adam Kristersson, Vipan, guld i klassen murare. Victor Sandberg på samma skola tog silver i klassen golvläggare.

Språkolympiaden

Lundaskolor har fått topplaceringar i vårens omgång av Språkolympiaden. Starkt jobbat!Ett extra stort grattis går till eleverna Jonas Elmroth Nordlander och Teo Qvillberg på Spyken som vann Språkolympiaden Engelska för gymnasiet. De vann hela riksfinalen och tog emot priset på Malmö Nya Latin. Well done!

Skolbibliotek i världsklass

Skolbiblioteken på Fäladsgården, Gunnesboskolan, Svaleboskolan och Polhemskolan har fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass 2016 av fackförbundet DIK.

HA2A vann pris för idé om framtidens Brunnshög

Klass HA2A (handel- och administrationsprogrammet) från Vipan, som deltog i Rådslaget om Lund 2030 vann pris för bästa och mest inspirerande bidrag med sitt projekt kring Brunnshögs framtid. Priset delades ut av WWF, Naturskolan, Fältbiologerna och Lunds kommun.

Besöksnäringens gymnasie-SM

På Gymnasie-SM i Stockholm 1820 mars 2016 kammade elever från Vipan tre medaljer.I Servering vann Joel och Oliver ett guld, i Hotell vann Amanda och Sara ett silver och i Turism vann Ronja och Amanda ett brons. Förra året kammade skolan hem två guld och ett silver i samma tävling.

Bästa skolmaten ger många priser

Byskolan i Södra Sandby fick White Gudie Juniors förstapris i kategorin Årets Hållbara Offentliga Gastronomi 2015. Motivering:

"För en ambitiös, beundransvärd, helhjärtad och livsviktig introduktion av goda, nyttiga och hållbara måltider till våra barn."

Delad förstaplats i Lilla Ekomatsligan – ett pris som delas ut av Ekomatcentrum och som premierar ekologiska inköp - 2015 gick till Håkan Olsson och Katarina Nilsson, Bys ansvarsområde i Södra Sandby i Lund. 100 procent av den skolmat som köps in är ekologisk där. Även tredjeplatsen gick till Lund, Agneta Ahl på Nyponbackens förskola som nådde 98 procent ekologiska inköp.

Fler vinster

Lunds kommun är rankad som:

  • Bäst kommun att vara ung i 2016 och 2015 (ranking av tidningen Fokus)
  • Årets Fairtradecity (delas ut av organisationen Fairtrade Sverige)

Årets förbättrare 2015 blev intranätet Inloggad.

Och hurra för detta också!

  • Lunds kommun var nominerad, som en av tre kommuner, till Årets klimatstad 2016.
  • Lunds kommun kom på delad andra plats, tillsammans med Södertälje, i Ekomatsligan 2015. I ligan mäts kommunernas andel ekologiska inköp, och 55 procent av Lund och Södertäljes inköp är ekologiska.
  • 6 bästa kommun att bo i 2016 (ranking av tidningen Fokus)
  • Lund är näst bästa mellanstora staden i Europa i klassen "Connectivity" 2016 enligt Financial Times.
  • Evalotta Elnertz, IT-chef, var nominerad till Årets Offentliga Chef 2015; Catrin Ditz, CIO på kommunledningskontoret i Uppsala kommun, vann.

För att inte tala om vilka coola medarbetare vi har ...

  • Hector Morales, fritidspedagog, fick Lunds kommuns kulturpris 2015.
  • Niclas Lindgren på Markentreprenad som satsar på att bli världens starkaste man.
  • Fredrik Rosenkvist, handläggare på överförmyndarenheten, vann dokusåpan Farmen 2016.

Ett lundensiskt trefaldigt leve för alla: Hurra, hurra, hurra!

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/grattis