Sommarjobba som undersköterska eller vårdbiträde i Lunds byar

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Arbetsuppgifter

Vill du sommarjobba i Södra Sandby, Dalby, Genarp eller Veberöd? Vi söker dig som vill jobba med att stötta äldre personer till ett meningsfullt och aktivt liv!

Vi söker sommarvikarier till våra äldreboenden och till hemtjänsten, där du jobbar som undersköterska eller vårdbiträde. I ditt dagliga arbete är du en del av äldre människors vardag och arbetar med att stötta dem så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt.

Din arbetsdag styrs av individernas behov och du planerar din dag tillsammans med de personer du stöttar. Du förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag. En arbetsdag kan bland annat bestå av att ge stöd och hjälp med personlig omvårdnad, måltider, aktiviteter, städning, tvätt, handling och annat som den du stöttar behöver hjälp med. Vi har verksamhet dygnet runt och schemalagd arbetstid dag, kväll och helg eller natt.

Som sommarvikarie hos oss får du erfarenheter för livet, skapar värdefulla relationer och får möta människor med vitt skilda livshistorier.

Kvalifikationer

Du som är 18 år eller äldre är välkommen att jobba med oss. Vi ser gärna att du går eller har gått vård- och omsorgsprogrammet eller liknande utbildning. Har du även erfarenhet av att arbeta på ett äldreboende eller inom hemtjänsten är det meriterande. 

God kunskap i svenska språket krävs i både tal och skrift. Du behöver också ha god datorvana då viss dokumentation sker i IT-system.
Vi har verksamhet dygnet runt och ser gärna att du kan arbeta dag, kväll eller natt. För att kunna jobba i hemtjänsten krävs cykelvana och i vissa områden även B-körkort. 

Du är ansvarsfull och har en positiv inställning till att arbeta inom vård och omsorg. Du är engagerad, flexibel och lyhörd - såväl med brukare som med anhöriga och kollegor. God förmåga att samarbeta med andra är viktigt, eftersom du kommer att arbeta i ett arbetslag tillsammans med olika yrkesgrupper. Du kan sätta dig in i andra människors situation och gör ditt bästa för att varje individ får ett aktivt, socialt och innehållsrikt liv.

Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att du kommer att få en spännande och utvecklande sommar hos oss! Vänta inte med att söka – vi tillämpar löpande urval.

Övrigt

Vid nyanställning inom hemtjänsten för äldre begär arbetsgivaren utdrag ur belastningsregistret. Detta görs som ett sista steg i rekryteringsprocessen.

Vill du beställa utdraget redan nu kan du göra det här

Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Antal tjänster

100

Anställning

Anställningsform: Sommarjobb/Säsongsanställning
Omfattning: Heltid/Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2020-06-01. Semesterperioden sträcker sig från och med juni till och med augusti och vi ser gärna att du har möjlighet att jobba större delen av den perioden.

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-06-14

Referensnummer

2020/13

Kontaktperson(er)

Emma Wrangel (Administrativ koordinator), 046-359 48 08

Agneta Björklund (Administrativ koordinator), 046-359 82 65

Camilla Majalin (Administrativ koordinator), 046-359 55 88

Facklig(a) företrädare

Kommunal, 046-359 67 33

Tillbaka till lista