Sommarjobba som stödassistent eller stödbiträde i Lunds byar

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Arbetsuppgifter

Vill du sommarjobba i Södra Sandby eller Dalby? Vi söker stödassistenter och stödbiträden till våra grupp- och servicebostäder för personer med funktionsnedsättning.

Som stödassistent eller stödbiträde gör du det möjligt för personer med funktionsnedsättning att utvecklas och ha en meningsfull tillvaro. Du planerar ditt arbete tillsammans med den person du stöttar, och förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag.

Dina arbetsuppgifter kan exempelvis vara att stötta vid fritidsaktiviteter, besök i affärer, måltider och med påklädning och personlig hygien.

Att arbeta som stödassistent eller stödbiträde innebär variation och frihet under ansvar. Du får möta många olika människor och se dem utvecklas – och genom det själv utvecklas som person. I ditt arbete skapar du värdefulla relationer med andra människor och stöttar dem till ett aktivt, socialt och innehållsrikt liv.

Vi har verksamhet dygnet runt, vilket innebär att det förekommer kvälls- och helgarbete på våra arbetsplatser.

Kvalifikationer

Du som är 18 år eller äldre är välkommen att jobba med oss. Vi ser gärna att du går eller har gått barn- och fritidsprogrammet, vård- och omsorgsprogrammet eller liknande utbildning. Har du även erfarenhet av att arbeta inom vård, omsorg, skola eller andra pedagogiska verksamheter är det meriterande. På vissa av våra enheter krävs B-körkort.

God kunskap i svenska språket krävs i både tal och skrift. Du behöver också ha god datorvana då viss dokumentation sker i IT-system.

Du är ansvarsfull och har en positiv inställning till att arbeta med och stödja människor med funktionsnedsättning. Du är engagerad, flexibel och lyhörd - såväl med brukare som med anhöriga och kollegor. God förmåga att samarbeta med andra är viktigt, eftersom du kommer att arbeta i ett arbetslag tillsammans med olika yrkesgrupper. Du kan sätta dig in i andra människors situation och gör ditt bästa för att möta varje enskild brukares behov. 

Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att du kommer att få en spännande och utvecklande sommar hos oss! Vänta inte med att söka – vi tillämpar löpande urval. 

Övrigt

Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Antal tjänster

50

Anställning

Anställningsform: Sommarjobb/Säsongsanställning
Omfattning: Heltid/Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2020-06-01. Semesterperioden sträcker sig från och med juni till och med augusti och vi ser gärna att du har möjlighet att jobba större delen av den perioden.

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-05-31

Referensnummer

2020/11

Kontaktperson(er)

Ann-Christin Persson (Administrativ koordinator), 046-359 84 23

Facklig(a) företrädare

Kommunal, 046-359 67 33

Tillbaka till lista