Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Polhemskolan är en av Sveriges största mötesplatser för ungdomar, och här finns en av varje sort. Alla är lika − olika. Vi är Lunds största gymnasieskola med ca 2 500 elever fördelade på samhällsvetenskaps-, naturvetenskaps-, teknik-, ekonomi-, hantverks (frisör)- programmen och språkintroduktion (introduktionsprogram för invandrarungdomar) och är också en idrottsskola (NIU).

På Polhemskolan arbetar vi med att:
• stimulera elevernas nyfikenhet och lust att lära. 

• få eleverna att utvecklas optimalt utifrån sina förutsättningar. 

• ge eleverna en god omvärldsorientering och en realistisk världsbild.

Se även vår hemsida: www.lund.se/polhem


Lektor Matematik två tjänster

Arbetsuppgifter

En lektor i matematik med inriktning mot didaktik och en lektor i matematik med inriktning mot högskola och universitet

Uppdraget med inriktning mot matematikdidaktik på Polhemskolan spänner över skolans alla program och inriktningar och fokus är undervisning och lärande i matematik. Ditt uppdrag vid sidan om egen undervisning blir att kartlägga matematikundervisningen i stort och med hjälp av ny forskning och goda erfarenheter utveckla den tillsammans med våra engagerade lärare och elever. Polhemskolan samarbetar med provgruppen för de nationella proven i matematik. Sökande ska vara intresserad av att vidmakthålla och utveckla dessa kontakter. Ett önskemål är också att den sökande har kontakter med närliggande högskolor. Som matematikdidaktiker kommer du att, tillsammans med en kollega, ha funktionen ämnesansvarig för matematik.
För uppdraget med inriktning mot högskola och universitet gäller följande. Elever vid Polhemskolan har möjligheter att läsa högskolekurser under sin gymnasietid genom kontakter med Lunds universitet. Polhemskolan ser gärna att dessa kontakter vidareutvecklas. Önskemål är även att knyta kontakter med matematikintensiva företag utanför högskolemiljön. Polhemskolan samarbetar också med provgruppen för de nationella proven i matematik. Sökande ska vara intresserad av att vidmakthålla och utveckla dessa kontakter.
En lektorstjänst är ett förordnande som löper över fyra år, men din anställning är tillsvidare.

Kvalifikationer

För båda tjänsterna gäller att vi söker dig som är forskarutbildad (disputerad eller fil lic) i matematik och gärna också är legitimerad i annat naturvetenskapligt ämne. Du ska visa stort engagemang i mötet med elever och kollegor och en förutsättning för att du ska trivas med arbetet och lyckas med ditt uppdrag är att du är duktig på att lyssna och ställa rätt frågor. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
För tjänsten med matematikdidaktisk inriktning vill vi att du har erfarenhet av matematikundervisning på gymnasienivå och väldokumenterade kunskaper om matematikdidaktik med koppling mot klassrumsforskning. Det är meriterande om du bedrivit egen forskning inom matematikdidaktikområdet.
För tjänsten som riktar sig mot högskola och universitet bör du ha god kontakt med högskola och universitet, helst i vårt närområde.


Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2017-11-30

Referensnummer

17-288
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställda i kommunen. Anställningsvillkor enligt avtal. Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret. I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder. Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Torbjörn Hanö
Title: Rektor
Telefon: 046-35 73 11

Facklig(a) företrädare

Namn: Hänvisning genom expeditionen
Telefon: 046-359 73 10

Polhemskolan, Utbildningsförvaltningen

Tillbaka till lista