Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Tekniska förvaltningen i Lund omfattar tre olika verksamheter; park och natur, gator och trafik, mark och exploatering samt administrativa som ger stöd åt verksamheterna.

Mark- och exploateringsavdelningen ansvarar för kommunens markreserv: Från planprocessen och utbyggnad av kommunaltekniska anläggningar inom exploateringsområden till försäljning av byggklar tomtmark för såväl verksamhets- som bostadsändamål. Vi värnar om ett hållbart utnyttjande av våra markresurser. Just nu satsar Lunds kommun extra på att öka bostadsbyggandet i kommunen! Vi har många spännande projekt på gång med olika inriktning och omfattning där bostadstyp och upplåtelseform varierar.

En av våra medarbetare går nu vidare till nya utmaningar. Vi söker därför en exploateringsingenjör som har några års yrkeserfarenhet och som kan ta över pågående och nya exploateringsprojekt. Projekten finns i Lunds tätort, inklusive Stångby, men också inom andra delar av Lunds kommun till exempel Södra Sandby, Dalby, Veberöd och Genarp. Det huvudsakliga projektet för vår nya medarbetare blir Västerbro.

Exploateringsingenjör

Arbetsuppgifter

I rollen som exploateringsingenjör i Lunds kommun har du ansvar och mandat att självständigt leda och driva dina projekt inom projektbeställningens ramar med syfte att nå projektens uppsatta mål. Det förutsätter att du är drivande beträffande utveckling och förverkligande av utbyggnadsprojekt på kommunal mark. En stor del av arbetet är att arbeta med förhandlingar, avtal och överenskommelser med byggherrar, fastighetsägare, ledningsdragande verk och kommunala kollegor. I rollen som exploateringsingenjör ingår att göra framställningar till nämnd om markanvisningar, upprätta och följa avtal, budgetansvar, kvalitetssäkring och uppföljning inom de egna projekten. Du är, i egenskap av projektansvarig, den som representerar kontoret i olika frågor.

Kvalifikationer

Du har:
• Civilingenjörsexamen inom samhällsbyggnad, väg- och vatten, lantmäteri alternativt juristexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Minst fyra års praktiskt erfarenhet och goda kunskaper inom arbetsområdet.
• Samhällsbyggnadsintresse
• Drivande personlighet med mycket energi som får saker gjorda samtidigt som du följer strukturen
• Erfarenhet av projektledning
• God social kompetens och kommunikativ förmåga på svenska i tal och skrift
• En ansvarstagande, prestigelös och förtroendeingivande personlighet


Ta chansen att utveckla Lunds kommun och göra en positiv skillnad tillsammans!
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Upgraded rekryteringskonsult Hina Wåhlin 0732-331651, hina.w@upgraded.se

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-11-27

Referensnummer

TF 19-14
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Anita Wallin
Title: Exploateringschef
Telefon: 046 - 359 50 78

Namn: Hina Wåhlin
Title: rekryteringskonsult

Facklig(a) företrädare

Namn: Anders Söderberg
Title: Vision
Telefon: 046-359 69 83
Namn: Annette Kronvall
Title: Sveriges ingenjörer
Telefon: 046-359 49 59

Mark- och exploateringsavdelningen, Tekniska förvaltningen

Tillbaka till lista