Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

På Kulturskolan i Lund erbjuder vi ett mycket brett utbud av konstnärlig utbildning, förutom musik i alla dess former även dans, drama/teater, film/animation, bild, nycirkus, komposition och skrivande. Vi är idag cirka 70 medarbetare som arbetar vid Kulturskolan Lund.

Lärare i viola 100%

Arbetsuppgifter

Då kulturskolans violapedagog går i pension söker vi nu en lärare som har engagemang och kunskap att fortsätta utveckla ämnet. Tjänsten innefattar undervisning i viola, enskilt och i grupp samt utefter suzukimetoden. Utöver det ingår det i uppdraget att spela i Lunds stadsorkester som är en del av kulturskolan Lund.
För att trivas med jobbet skall du vara en violast ut i fingerspetsarna och brinna för ditt instrument. Ditt förhållningsätt till det pedagogiska uppdraget bör präglas av professionell nyfikenhet med elevens behov och kulturella värld i fokus. Du bör trivas i det breda uppdraget som denna tjänst innebär med engagemangsskapandet förhållningsätt för de yngre eleverna och en coachande ingång till de äldre drivna eleverna. På kulturskolan finns en väl uppbyggd orkestertrappa där elever från tidig ålder möter denna del av verksamheten. Här är du en aktiv del med de elever som faller under ditt ansvar. Du bör också spela på en sådan nivå att du når upp till de krav som ställs på en musiker i Lunds stadsorkester.
Som musiklärare ansvarar du självständigt för schemaläggning, lektioner och lektionsplanering. Du ansvarar för de kontakter som krävs med elever och målsmän. Du planerar självständigt, tillsammans med dina elever, din undervisning och den utåtriktade verksamheten tillsammans med dina kollegor. I din tjänst ingår det att delta vid Kulturnatten, öppet hus och på kulturskolans dag.

Kvalifikationer

Vi söker dig med följande kvalifikationer:
- Musikhögskola med pedagogisk inriktning mot viola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
-Utbildning i eller erfarenhet av att undervisa i suzukimetoden är meriterande
- Erfarenhet från tidigare arbete på kulturskola är önskvärt
- Grundläggande datorkunskaper.
- Erfarenhet av att leda orkester och ensembler
-Det är meriterande om du har körkort för personbil och tillgång till bil.


Som person är du självgående och engagerad. Du är trygg i dig själv och kan behålla lugnet i stressiga situationer. Du är utåtriktad och har stor social kompetens. Som person trivs du med ordning och reda, planerar ditt arbete och arbetar målinriktat med att slutföra uppgiften, i bemötandet av andra är du vänlig men känner dig ändå bekväm med att agera rådgivande och uttrycka åsikter utifrån din kompetens.

Vid ev. intervju kommer även ett spelprov att genomföras.

Tillsvidareanställning, ferieanställning.
Heltid
Tillträde: 2019-09-16

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-05-15

Referensnummer

KF-190417-2
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: John Bjerkert
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 45 85

Facklig(a) företrädare

Namn: Anja Liabäck
Title: Lärarnas Riksförbund
Telefon: 046-3594851
Namn: Annie Lönngren
Title: Lärarförbundet
Telefon: 0706-040169

Kulturskolan, Kultur- och fritidsförvaltningen

Tillbaka till lista