Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lunds konsthall är en enhet placerad inom Kultur- & Fritidsförvaltningen i Lunds kommun. Lunds konsthall har två uppdrag: produktion av utställningar och offentlig konst. Konsthallen har nio anställda och vi visar fyra till fem utställningar om året och det tas fram ett till tre nya offentliga konstverk varje år.

Studentmedarbetare inom Kultur

Arbetsuppgifter

Vill du få ett kvalificerat extrajobb på schyssta villkor som är relevant för studierna och ger dig en fot in på en arbetsmarknad?

Som studentmedarbetare inom kultur- och fritidsförvaltningen genomför du ett kvalificerat uppdrag vid sidan av dina studier. Du får möjlighet till inblick i Lunds kommuns verksamhet och bidrar till vår utveckling. Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet/högskola. Du ska ha läst minst 60 hp i ett för uppdraget relevant ämne. Arbetstiden förläggs enligt överenskommelse med dig. Din anställning omfattar i genomsnitt åtta timmar per vecka under vårterminen 2019.

Lunds kommun har ett konstarkiv med 3500 konstverk som är placerade i kommunens olika verksamheter. Dessutom finns det i Lund runt 300 byggnadsanknutna offentliga konstverk. Det är kultur- och fritidsförvaltningen genom Lunds konsthall som ansvarar för arbetet med konstarkivet och den byggnadsanknutna offentliga konsten. Just nu pågår en process för att göra den kommunägda konsten ännu mer tillgänglig. Det sker bland annat genom att upprätta en databas med ett digitalt konstregister. Informationen i registret ska bli tillgänglig för intresserad allmänhet.

Arbetet innebär, bland annat, att lära känna konstarkivet och med utgångspunkt från det sortera, samla och digitalisera material för konstregistret. Det ingår även att kontinuerligt rapportera och kommunicera delar av arbetet internt på Lunds konsthall men även via Lunds konsthalls hemsida och sociala medier. Arbetet kommer att genomföras tillsammans med och under handledning av Lunds konsthalls intendent för offentlig konst.

Kvalifikationer

Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet eller högskola. Du ska ha läst minst 60 hp i ett för uppdraget relevant ämne.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Tillträde: 2020-02-01
Sista datum: 2020-05-31

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-12-01

Referensnummer

KF-191107
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Debora Voges
Title: Verksamhetsledare
Telefon: 046-359 8980

Konsthallen, Kultur- och fritidsförvaltningen

Tillbaka till lista