Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Förskolan Rapphönan är en nyrenoverad förskola med fem avdelningar med en lummig gård. Förskolan ligger nära centralstationen och hjärtat av Lund, med en mångfald av kulturutbud. Biblioteket ligger i förskolans omedelbara närhet och erbjuder många evenemang för barn. Det finns många grönområden som Folkparken och Rinnebäcksravinen på ett kort promenadavstånd från förskolan.

Rapphönan söker nu förskollärarkollegor med barnens bästa i centrum. Hos oss erbjuds du stora möjligheter att vara delaktig och påverka pågående utvecklingsarbete tillsammans med dina kollegor. Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Förskollärare till Rapphönan

Arbetsuppgifter

Tillsammans med arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, dokumenterar, följer upp och reflekterar över verksamheten.
Med inspiration från Reggio Emilia - det kompetenta barnet samt forskning som stöd arbetar vi för att utveckla barnets tänkande, kreativitet, initiativförmåga samt lärande.

I området är vi tre förskolor som arbetar tätt tillsammans inspirerade utifrån Reggio Emilia filosofin och med ambitionen att vara en förskola att längta till för både barn och vuxna, som ger en god självkänsla och framtidstro, där alla, barn som vuxen, Vill, Vågar och Kan!

Lunds kommun arbetar med en satsning på Bedömning för förskolans lärande som ska syfta till ökad professionsutveckling, utvecklad helhetssyn och högre läroplansuppfyllelse. Vi är nu inne i vårt tredje år och ser en spännande utveckling kring hur förskolans uppdrag sätts i fokus och där pedagogens skicklighet ses som den viktigaste resursen för en god kvalité.

Tjänstens omfattning går att anpassas mellan 75-100 %, enligt önskemål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare och har förskollärarexamen och som är väl insatt i förskolans läroplan och kan omsätta den i det dagliga arbetet.

Som person är du ödmjuk, positiv och har lätt för att skapa relationer med vårdnadshavare, barn och kollegor. Du ska ha ett tillåtande och utforskande arbetssätt och kunna skapa trygghet. Vi söker dig som har en förmåga att kunna leva dig in i barnens värld, vara nyfiken och intresserad av deras tankar samt funderingar och kunna erbjuda barnen inflytande i sin vardag på förskolan. Du ska vara genuint intresserad av barns lärande- och utveckling inom alla åldrar från 1 5 år. Du ska trivas att arbeta i lag samtidigt som du ska kunna arbeta självständigt och ta ett aktivt ansvar för förskolans pedagogiska verksamhet.

Verksamheten, barnens utveckling- och lärande synliggörs genom pedagogisk dokumentation och med stöd av Unikum som är ett webb-baserat dokumentationsverktyg. Erfarenhet av webbaserade dokumentationsverktyg t ex Unikum ses som meriterande samt erfarenhet som samtalsledare och/eller BFL.

Du som är klar med din förskollärarutbildning och väntar på din legitimation har möjlighet att få en tidsbegränsad anställning som kan övergå till en tillsvidareanställning när du fått din legitimation.

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-01-07

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-11-22

Referensnummer

BSF 445/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Anna Lagerholm
Title: Rektor
Telefon: 046-35 73 88

Utbildningsområde 3

Tillbaka till lista