Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Modersmålscentrum i Lund erbjuder en internationell arbetsplats där du ingår i ledningsgruppen. Idag har Modersmålscentrum i Lund drygt 100 medarbetare och 4000 barn och elever som deltar i vår verksamhet. Modersmålsundervisning erbjuds i 48 olika språk. Vi samarbetar med över 200 förskolor och skolor i Lund.
Läs mer på vår hemsida: www.lund.se/Modersmalscentrum-i-Lund/

Biträdande chef

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett spännande och utvecklande ledaruppdrag? Modersmålscentrum i Lund erbjuder en möjlighet att arbeta i en internationell och stimulerande miljö där engagemang, professionalism och kulturmöten är gemensamma nämnare. Som biträdande chef på Modersmålscentrum i Lund är du arbetsledare med personalansvar. Dina ansvarsområden är huvudsakligen personalansvar, tjänstefördelning, schemaläggning, pedagogiskt utvecklingsarbete samt arbetsmiljöarbete. En viktig del i tjänsten är kommunikation med skolor som Modersmålscentrum i Lund samarbetar med. Som biträdande chef ingår du i ledningsgruppen för Modersmålscentrum i Lund och i skolledareformun i Utbildningsförvaltningen.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom lämpligt område, gärna med pedagogisk inriktning och med arbetslivserfarenhet av personal, arbetsmiljö, ekonomi, administration och kommunikation. Du ska också ha erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbete med goda resultat.

Som person är du strukturerad och självgående, med god förmåga att ta ansvar för dina arbetsuppgifter och driva processer framåt. Eftersom rollen innefattar en aktiv dialog med skolor är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ och har en fallenhet för att skapa och upprätthålla relationer. Som person har du ett intresse för och kunskap om modersmålsundervisning, flerspråkighet samt är noggrann och flexibel. Du kan kommunicera väl i tal och skrift

Vi ser gärna att du har ledarerfarenhet inom utbildningsområdet och erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd organisation.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-08-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-05-15

Referensnummer

19-061
Anställningsvillkor enligt avtal. Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret. Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Camilla Ekberg
Title: Chef
Telefon: 046-359 70 26

Facklig(a) företrädare

Namn: Lärarnas Riksförbund; Expeditionen
Telefon: 046-359 67 24
Namn: Lärarförbundet; Expeditionen
Telefon: 046-359 57 97
Namn: VISION
Telefon: 046-359 57 97

Modersmålscentrum i Lund, Utbildningsförvaltningen

Tillbaka till lista