Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

På Kulturskolan i Lund erbjuder vi ett mycket brett utbud av konstnärlig utbildning, förutom musik i alla dess former även dans, drama/teater, film/animation, bild, nycirkus, komposition och skrivande. Vi är idag cirka 70 medarbetare som arbetar vid Kulturskolan Lund.

Filmpedagog - Kulturskolan PopIn

Arbetsuppgifter

Kulturskolan PopIn är en rörlig del av kulturskolan som finns på platser i Lunds kommun som ligger långt ifrån centralorten. Den är till för att skapa en trygg, stimulerande och tillgänglig plats där unga i Lunds kommuns östra tätorter kan ägna sig åt kulturaktiviteter. Målet är både att göra det möjligt för fler att delta i Kulturskolans verksamhet samt att inkludera denna verksamhet i ungdomarnas närområden och vardag.

Arbetet innebär att vara en av tre lärare/handledare för unga i ett projekt som sträcker sig över höstterminen 2019 och sker i samverkan med kommunens fritidsgårdar. Projektets innehåll utgår från en projektplan som du och dina två kollegor arbetar vidare med och som sedan utvecklas tillsammans med deltagarna. Du står för det filmpedagogiska innehållet i projektet, som utöver film även består av dans och musik.

Grunden i projektet är att stödja och inspirera ungdomar i sitt eget lärande och skapande genom att utifrån handledarrollen och som sakkunnig finnas med i ungdomsdrivna aktiviteter.

Arbetet kommer att börja med öppna sommarlovsaktiviteter på heltid under omkring fyra veckor, för att sedan övergå i en deltidstjänst under höstterminen. Du håller tillsammans med två andra pedagoger i aktiviteter utifrån ett rullande schema på fritidsgårdar och andra platser i kommunen, varvat med tid för planering och reflektion.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet inom att arbeta med film med barn och unga. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på kulturskola.
Arbetet innebär att prova ett nytt sätt för Kulturskolan att arbeta och kommer till stor del att utformas och omformas av dig i samråd med dina kollegor. Det är därför viktigt att du är intresserad av processen såväl som av utförandet. Du måste kunna avgöra om och när en plan behöver förändras, och trivas med att anpassa dig och hitta lösningar i stunden.
Meriterande är erfarenhet av fritidsverksamhet samt av projektledning.
Du talar svenska och engelska. Vi ser gärna att du också talar något av de andra stora språken i Lunds kommun.
Du bör inneha B-körkort.

Tidsbegränsad visstidsanställning, semesteranställning
Tillträde 22/7

100 % i perioden 22/7 18/8.
40% i perioden 19/8 20/12.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-05-29

Referensnummer

KF-190417-3
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: John Bjerkert
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 45 85

Namn: Sten Åstrand
Title: Projektkoordinator
Telefon: 046-359 81 92

Facklig(a) företrädare

Namn: Anja Liabäck
Title: Lärarnas Riksförbund
Telefon: 046-3594851
Namn: Annie Lönngren
Title: Lärarförbundet
Telefon: 0706-040169

Kulturskolan, Kultur- och fritidsförvaltningen

Tillbaka till lista