Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Norra Fäladen är ett bostadsområde som sjuder av liv och präglas av en stor barn- och ungdomsverksamhet. Det finns ett aktivt kulturliv, fantastiska naturområden, fritidsgård, föreningar och en mångfald av förskolor och skolor.

Förskollärare

Arbetsuppgifter


Rida Rankas förskola ligger i Sofiaparken i norra delen av Lund. Förskolan består av två avdelningar och har ett eget tillagningskök med utbildad kock.

Den fina utemiljön inbjuder till kreativ lek och prioriteras av pedagogerna.

Vår förskola är inspirerad av Reggio Emilias filosofi. Detta innebär att vi ser det kompetenta barnet och lägger stor vikt vid den pedagogiska miljön. Förskolan erbjuder olika lärmiljöer både inne och ute och dessa utvecklas utifrån barngrupp och projekt. Vi arbetar projektinriktat där barnens tankar och ideér är utgångspunkt för hur vi går vidare när vi utmanar barnen på olika sätt. Vi ser pedagogen som aktiv medforskare i detta arbete.

Förskolan Rida Ranka ingår i en enhet tillsammans med Lönneberga förskola och Hans och Greta förskola. Vi har gemensamma arbetsplatsträffar och utvecklingsdagar.

Vi arbetar kontinuerligt med bedömning för lärande (BFL).

På Rida Rankas förskola arbetar vi med ett öppet sinne, ett tillåtande klimat och med arbetsglädje!


Arbetsuppgifter:

Som förskollärare ansvarar du för det pedagogiska arbetet och ska planera, främja och dokumentera i enlighet med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Du ska även med med kolleger följa upp, utvärdera och utveckla arbetet på förskolan.Kvalifikationer


Legitimerad förskollärare som är insatt i och/eller är intresserad av Reggio Emilia-filosofin.

Du ska tro på det kompetenta barnet. Du är en positiv person som trivs med att arbeta i team och tar ett aktivt ansvar för det pedagogiska arbetet. Du är en person som är lösningsfokuserad och har kunskaper i pedagogisk dokumentation. Du är bra på att organisera och ha en förmåga att kunna prioritera. Vi söker dig som är engagerad och kan samverka professionellt med både kollegor, föräldrar och andra verksamheter.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-03-05

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-02-04

Referensnummer

441/2017
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se Sysselsättningsgrad: 100% Lönebeskrivning: Fast månadslön

Kontaktperson(er)

Namn: Thomas Andersson
Title: Förskolechef
Telefon: 046-3595663

Förskolan Rida Ranka, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista