Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Hedda Anderssongymnasiet är en helt ny kommunal gymnasieskola inriktad på kreativitet, handlingskraft och företagsamhet. Tillsammans tar vi de första stegen till att skapa en bättre framtid, för både dig och andra.
Planering av och arkitekttävling för husbygget är igång men skolan startar långt innan skolbyggnaden är klar. Skolan kommer att byggas på Svaneskolans tomt och därför kommer eleverna till hösten att vara placerade i Svanskolans befintliga lokaler.
Hedda Anderssongymnasiet kommer att vara en skola mitt i Lund med en stark koppling till samhälle och näringsliv. Skolan har under första läsåret två program, ekonomiprogram och teknikprogram och startar hösten 2019 även samhällsprogram.
www.lund.se/heddagymnasiet


Kurator

Arbetsuppgifter

Som kurator på Hedda Andersongymnasiet kommer du att arbeta i nära samverkan med övriga i elevhälsoteam, skolledning, administration och lärare i skolans pedagogiska processteam. En del av undervisningen är projektorienterad och vi samarbetar då även med representanter från näringsliv, högre utbildning och andra samhällsinstanser för att elevernas lärande ska ta sin utgångspunkt i verkliga utmaningar och att deras slutsatser ska redovisas för externa intressenter. En del av skolhälsovårdens förebyggande arbete kommer att kopplas till dessa projekt. Du bidrar med din yrkeskompetens och får en unik möjlighet att vara med och påverka hur den nya skolan ska formas.

Som kurator förväntas du
Delta i det förebyggande hälsofrämjande arbetet i samarbete med övriga i elevhälsan.
Delta i skolans gemensamma utvecklingsarbete.
Ge möjlighet till stödjande samtal för elev.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomutbildning och är en yrkesskicklig kurator. Du vill delta i att utveckla skolans elevhälsoorganisation vidare.

Du är entusiastisk, samarbetsinriktad och skapar ett gott klimat i de grupper där du är delaktig. Du sprider arbetsglädje och bidrar till lösningar, samt har erfarenhet av arbete med ungdomar i skolverksamhet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2019-08-07

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-05-09

Referensnummer

19-060
Anställningsvillkor enligt avtal. Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret. I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder. Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Malin Dahlgren
Title: Rektor
Telefon: 046-359 61 31

Facklig(a) företrädare

Namn: Hänvisning genom kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Hedda Anderssongymnasiet, Utbildningsförvaltningen

Tillbaka till lista