Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Förskolan Väderleken ligger på Klostergårdsområdet som är en del av skolområde Centrum, Väster och Södra Lund. Skolområdet består av både förskolor och skolor och leds av ett ledningsteam bestående av områdesrektor, förskolechefer/rektorer och administrativ chef.
Det är ett bostadsområde av skiftande karaktär med flerfamiljshus, bostadsrätter och fristående villor.
Förskolorna i området arbetar i nära samarbete med varandra genom olika nätverk, arbetsplatsträffar och kompetensutveckling. Vi arbetar också tillsammans med att aktivt främja integration och utveckla vår yrkesskicklighet kring värdegrundsfrågor. Vårt viktigaste redskap när det gäller detta är vårt gemensamma integrationsprojekt, "Bygga broar", vars syfte är att öka kompetensen hos pedagogerna för att på så sätt arbeta främjande och förebyggande. Förskolorna har också under en lång tid fokuserat barnets språkutveckling som grund för den pedagogiska verksamheten: Bornholmsmodellen, TAKK och bildstöd utgår vi gärna från!

Väderlekens förskola som består av tre avdelningar söker nu en förskollärare och en barnskötare till vår 1- 3 årsavdelning Solglimten. På Solglimten går 14 barn och vi är ute i stort sett varje dag, dels på vår fina gård och dels så utforskar vi gärna närmiljön runt om oss. Vi har en fantastisk natur inpå knuten! Rörelse är ofta i fokus och det blir dans och gymnastik varje vecka! Och mycket sång! På Solglimten är det viktigt att ha kul:) Vi är flexibla, gillar kreativitet och firar gärna traditioner.
Vi erbjuder dig att vara en del av vår fina pedagogiska verksamhet! Vi värdesätter kollegialt lärande och teamwork och har därför en organisation som gynnar reflektion och planering tillsammans. Vi har också regelbunden kompetensutveckling, utekläder och friskvårdsbidrag.

Förskollärare och barnskötare

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som brinner för förskolans pedagogiska verksamhet!
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, positivt tänkande, öppet synsätt och god samarbetsförmåga, med såväl kollegor som barn och vårdnadshavare. Du skall ha ett stort intresse för systematiskt kvalitetsarbete och att på så sätt utveckla den pedagogiska verksamheten både inom- och utomhus.
Du har god vana vid att arbeta med digitala verktyg och goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Kvalifikationer

För tillsvidareanställning som förskollärare krävs lärarlegitimation.

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-01-28

Referensnummer

3/2018
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se Sysselsättningsgrad: 75-100% Lönebeskrivning: Ange löneanspråk i ansökan.

Kontaktperson(er)

Namn: Annika Selander
Title: Förskolechef
Telefon: 046-359 72 20

Facklig(a) företrädare

Namn: Martina Tagesson
Title: arbetsplatsombud
Telefon: 046-359 89 28
Namn: Lärarförbundet
Title: Lunds lokalavdelning
Telefon: 046-355735
Namn: Kommunal
Telefon: 046-3596733

Förskolan Väderleken, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista