Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Lärare textilslöjd 70%

Arbetsuppgifter

Uggleskolan ligger i Södra Sandby, i den del som är beläget närmast Lund, varifrån man lätt kan ta sig med cykel, buss eller bil. Skolan arbetar aktivt för en bättre miljö och hälsa bland annat genom utmärkelsen Skola för hållbar utveckling. Alla anställda har rätt till friskvårdsbidrag och våra hälsoinspiratörer arrangerar regelbundet aktiviteter för all personal.

Vårt viktigaste gemensamma mål på Uggleskolan är elevernas kunskapsutveckling, från förskoleklass upp till år 6. Skolans pedagoger tar tillsammans ansvar för elevernas samlade skoldag. För att uppnå våra mål lägger vi stor vikt vid kontinuerligt internt kvalitétsarbete, där lärande bedömning och elevernas kunskapsutveckling är i fokus. Uggleskolan har ett specialpedagogteam som stödjer utvecklingsarbetet genom handledning och utbildning. Skolans elevhälsoteam verkar i samarbete med skolans likabehandlingsgrupp. Vårt fritidshem erbjuder eleverna en meningsfull fritid genom att ta utgångspunkt i elevernas behov, intressen och erfarenheter. Vi utmanar också eleverna genom att visa på och inspirera till nya upptäckter.

Vi söker en lärare med erfarenhet av undervisning i textilslöjd. Vi utgår från att du kan arbeta med alla material och tekniker. Du kommer att arbeta med våra elever från årskurs 2 till 6 och ansvara för elevernas lärande och kunskapsutveckling i slöjdämnet. I nära samarbete med vår lärare i trä- och metallslöjd kommer du planera, genomföra och följa upp arbetet utifrån riktlinjerna i läroplanen. Vi förutsätter att du ser eleverna i ett helhetsperspektiv och att du har ett positivt förhållningssätt gentemot elever, föräldrar och kollegor. Din positiva grundsyn på elevers olika förmågor gör att du är lyhörd för och intresserad av deras tankar och intressen och använder detta som utgångspunkt i undervisningen.

Kvalifikationer

Önskvärt är att du har lärarexamen och är behörig i slöjd för årskurserna 2-6. Meriterande är erfarenhet av undervisning i slöjd. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med digitala läromedel, då vi dagligen använder datorer och läsplattor i undervisningen. Vi uppskattar alltid ett positivt förhållningssätt och intresse för utveckling och nya ideér.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2019-08-07

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-05-12

Referensnummer

BSF 142/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Heléne Henning
Title: Rektor
Telefon: 0463597739

Facklig(a) företrädare

Namn: Åsa Langréus
Title: Lärarförbundet
Telefon: 0463596652

Uggleskolan 4-6, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista