Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 119 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Man har nyligen slagit ihop sina två barn- och skolförvaltningar till en gemensam förvaltning. Arbetet med omorganisationen pågår och vi står inför flera spännande förändringar under nästa år.

Skolorna i östra Lund är en del av Lunds kommuns barn- och skolförvaltning. Verksamheten genomsyras av ett 1-16-årsperspektiv där ledning och medarbetare gemensamt strävar efter att ge alla barn och elever de bästa förutsättningarna för att lära och utvecklas tillsammans under hela förskole- och skoltiden. Våra medarbetares hälsa och trivsel är också viktig för oss och därför har vi bl.a. rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag och en levande diskussion kring arbetsmiljön på arbetsplatsträffar och i andra forum. I Lunds kommun får även alla pedagoger kompetensutveckling inom BFL (bedömning för lärande).

Nyvångskolan är en F-9 skola med ca 820 elever och strax över 120 anställda. Skolan är belägen i Dalby, ca 1 mil öster om Lund. Sedan 25 år tillbaka har skolans profil varit elevdemokrati där olika elevstyrda råd driver olika frågor och utvecklingsområden. I takt med att eleverna blir äldre erbjuds fler och fler råd att delta i.

Lärare i hemkunskap, åk 4-9

Arbetsuppgifter

Inför höstterminen 2019 utökar vi vår verksamhet med ytterligare en lärare i hemkunskap, för undervisning i årskurserna 4-9. Du kommer även att vara mentor i en klass tillsammans med en kollega. Tjänsten är på heltid och innebär att du planerar, genomför och utvärderar undervisningen i linje med läroplanens intentioner. Du planerar verksamheten på ett målorienterat sätt och följer upp, bedömer och dokumenterar elevernas kunskapsutveckling.

Du kommer att ha ett nära samarbete med våra två andra hemkunskapslärare i arbetslaget och tillsammans ansvarar ni för det fortgående arbetet med att stärka kvaliteten på undervisningen i hemkunskap. Skolan har två stora och välutrustade lektionssalar med fyra kök i varje sal och undervisningen bedrivs i halvklass.

Som lärare på Nyvångskolan deltar du även i skolans utvecklingsarbete. Under en längre tid har skolan haft en mycket positiv utvecklingsprocess som resulterat i en hög grad av måluppfyllelse. Vi välkomnar nya tankar och idéer och vill att man som lärare håller sig uppdaterad på nya forskningsrön inom skolområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har grundskollärarexamen med behörighet i hemkunskap. Du har tidigare erfarenhet av att undervisa och en förmåga att kunna se varje enskild elevs behov av utveckling, i förhållande till läroplan och kunskapskrav. Det är meriterande om du även tidigare har arbetat som klassmentor. Vi ser gärna att du är intresserad och kunnig inom IT i lärandemiljö och att lärplattor används som en naturlig del i din undervisning.

I rollen som pedagog är du en tydlig ledare och du arbetar aktivt med att hitta olika vägar för att skapa engagemang och delaktighet bland dina elever. Din kommunikativa förmåga är mycket god och du har väl fungerande relationer med såväl elever som vårdnadshavare.

Som person är du initiativrik, ansvarstagande och lösningsfokuserad. Du har lätt för att samarbeta med dina kollegor och ser arbetslaget som en viktig resurs i arbetet. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-08-07

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-02-24

Referensnummer

D 5/19
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För kontakt med facklig representant hänvisar vi till Lunds kommuns växel, 046-3595000.

Kontaktperson(er)

Namn: Charlotte Tambour
Title: Tf rektor
Telefon: 046-3598371

Namn: Erika Åkesson
Title: Skolsekreterare
Telefon: 046-359 7903

Team Dalby, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista