Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Skolorna i utbildningsområde 6 är en del av Lunds kommuns barn- och skolförvaltning och omfattar Tunaskolan, Mårtenskolan, Vikingaskolan och Torna Hällestad skola samt Nyvångskolan, Hagalundskolan och Påskagängets skola i Dalby. Verksamheten genomsyras av ett helhetsperspektiv där ledning och medarbetare gemensamt strävar efter att ge alla barn och elever de bästa förutsättningarna för att lära och utvecklas tillsammans under hela skoltiden. Våra medarbetares hälsa och trivsel är också viktig för oss och därför har vi bl.a. rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag och en levande diskussion kring arbetsmiljön på arbetsplatsträffar och i andra forum.

Skolsekreterare till Vikingaskolan

Arbetsuppgifter

Som ett av två chefsstöd på Vikingaskolan fungerar du som ett administrativt stöd till skolledarna. En stor del av ditt arbete kommer att bestå av vikarieanskaffning, personaladministration, diarieföring och arkivering. Utöver det förekommer även arbetsuppgifter kring elevadministration, hantering av nationella prov, beställningar, fakturahantering, viss statistikhantering samt vanligt förekommande administrativa uppgifter.

Skolsekreteraren ingår i ett övergripande administrativt team för hela utbildningsområdet där vi sätter stort värde på att hjälpa varandra när det behövs och bidrar till att vi utvecklas som grupp.

Vi erbjuder en bred och varierad tjänst där fokus ligger på administration, service och många kontakter. Du är en nyckelperson i verksamheten som möter såväl personal, elever som vårdnadshavare och samarbetar med både interna och externa aktörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom administration eller annat område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har tidigare erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter, gärna inom skolmiljö eller offentlig förvaltning.

Det är en självklarhet för dig att arbeta med datorn som arbetsredskap och du har lätt för att hantera olika system. Har du erfarenhet av Lunds kommuns digitala system, exempelvis W3D3, Personec P, Tieto Education/Procapita, Raindance och Skola 24 så är det meriterande.

Som person är du serviceinriktad, flexibel och social. Du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer på arbetsplatsen och du har en mycket god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du kan strukturera och planera ditt arbete självständigt samt prioritera bland dina arbetsuppgifter när det behövs. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-11-28

Referensnummer

BSF 447/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Kontaktperson(er)

Namn: Christina Lundin
Title: Administrativ chef, utbildningsområde 6
Telefon: 046-3597678

Utbildningsområde 6

Tillbaka till lista