Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Tekniska förvaltningen har fyra olika kontor - gator och trafikkontoret, kollektivtrafikkontoret, park och naturkontoret, mark och exploateringskontoret samt administrativa kontoret som ger stöd åt verksamheterna. Vi ser till att Lund har ett väl fungerande och hållbart transportsystem för alla trafikanter. I arbetet tar vi bland annat stor hänsyn till tillgänglighet, miljö och trafiksäkerhet.

Vi söker nu dig som är belysningsingenjör till tjänsten som belysningsansvarig inom Tekniska förvaltningen. Du är intresserad av ljusdesign och kommer att arbeta tätt ihop med våra projektledare.

Belysningsansvarig

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för gatubelysning på allmän platsmark inom Lunds kommun, samt bidra i framtida elfrågor såsom spårvägen och framtidens elväg, och tillsammans med projektledare, landskapsarkitekter och konsulter arbeta med ljusgestaltning. Arbetsuppgifterna innebär planering, genomförande och uppföljning av olika åtgärder tillsammans med interna och externa entreprenörer. För att kunna strategiskt planera verksamheten på ett systematiskt sätt arbetar vi med att förbättra och utveckla GIS.

Du kommer att vara organisatoriskt placerad i Väg och driftsenheten, som idag består av tre driftsingenjörer och fyra projektledare mark.

I rollen som belysningsansvarig inom området ingår att gentemot medborgarna svara för planering och gestaltning med estetiskt hög kvalitet, belysningens tekniska funktion, hantering av felanmälan, samt tillsammans med vår belysningsentreprenör åtgärda fel och brister. Du kommer vara sammankallande till projektmöten och andra strategiska möten med entreprenör och externa aktörer. Belysningsingsansvarig samordnar en helhet för belysningen i staden, deltar i utredning och planering för nybyggnation och reinvestering samt arbetar med planering av drift och underhåll och ljusgestaltning av allmän platsmark. Du är samordningsansvarig för förvaltningens elansvar för kommunens elanläggningar. Framtida elfrågor såsom spårvägen och framtidens elväg, kommer du självklart att vara en viktig del av. Du kommer dessutom vara behjälplig i andra verksamheter som enheten ansvarar för om än i mindre omfattning.

I rollen ingår även att arbeta med exploateringsprojekt, granskning av handlingar, deltagande vid besiktningar, bevaka och utveckla anläggningsdokumentation, styrd belysning, samt projektleda reinvesteringsarbeten. Du kommer att ha övergripande ansvar för elsäkerhet. Du har vad som krävs för att kunna ta oss in i LED-eran med allt vad det innebär i form av ny teknik och datastyrsystem. Ta fram belysningsplaner för staden och strategier för vad Lunds kommun ska satsa på när vi exploaterar för fullt. Utveckla befintliga ljusanläggningar och dess ljuskällor. Arbeta med SmartCity koncept med IOT Internet of things, och andra innovationsprojekt. Säkerställa säkra belysningsanläggningar för tillfällig belysning. Samt hålla i slutbesiktning av mindre belysningsanläggningar.Kvalifikationer


Vi söker dig som har högskoleutbildning eller likvärdig kompetens med inriktning elteknik inom gatubelysning, men är intresserad av ljusgestaltningsfrågor. Som person är du ansvarstagande och strukturerad och förstår vikten av att dokumentera ditt arbete noggrant. Du är samverkansorienterad och har god förmåga att självständigt planera och prioritera ditt dagliga arbete, även i pressade situationer. Du ser förbättringspotential i verksamheten och bidrar gärna med ideér och till att vidareutveckla ditt eget arbetssätt. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav.

Det är även meriterande att ha erfarenhet av beställarrollen och offentlig upphandling, erfarenhet av ljusgestaltning i offentlig miljö, erfarenhet av relevanta regelverk för belysning och el, erfarenhet av GIS och/eller CAD, samt kunskap inom entreprenadjuridik.
Vi ser gärna att du har jobbat några år inom yrket och att du har haft motsvarande arbetsuppgifter och erfarenhet av kundkontakter och service. Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet från entreprenadsidan eller om du har arbetat med något av våra verksamhetsområden tidigare som beställare eller entreprenör.

Välkommen med din ansökan, kanske blir just du en av våra nya kollegor!

Tillsvidareanställning. Tillträde snarast.


Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-03-01

Referensnummer

TF 19-01
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Per Eneroth
Title: Gatuchef
Telefon: 046-359 52 25

Facklig(a) företrädare

Namn: Nås via kommunens växel
Telefon: 046 - 35 50 00

Gatu- och trafikavdelningen, Tekniska förvaltningen

Tillbaka till lista