Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

På Lerbäckskolan och Oskarskolan går drygt 800 elever i åk F-9. Nu söker vi en IKT- pedagog/kommunikatör till vår verksamhet.

Varmt välkommen med din ansökan!

IKT-pedagog/kommunikatör

Arbetsuppgifter

Som IKT-pedagog på Lerbäck- och Oskarskolan arbetar du tillsammans med övriga pedagoger och skolledning för att eleverna ska nå målen i utbildningen. Vi arbetar utifrån en konkret och väl implementerad IKT-plan som säkerställer en progression över stadierna och en likvärdighet och tillgänglighet i utbildningen för alla elever. Hos oss arbetar IKT-pedagogen nära elever och personal, är tillgänglig i support- och handledningssituationer och deltar i undervisningen i klasserna ofta och kontinuerligt. Genom ett nära samarbete mellan IKT-pedagog, speciallärare och bibliotekarie säkerställer vi att vårt IKT-arbete blir ett stöd även för elever med särskilda behov.

IKT-pedagogen arbetar med support, handledning, fortbildning och undervisning, systemadministration samt beställning, underhåll och hantering av teknik/hårdvara. Omvärldsbevakning inom digitalisering och verksamhetsutveckling på skolan är andra viktiga arbetsuppgifter för att vi ska vara säkra på att utbildningen vilar på forskning och beprövad erfarenhet. Som IKT-pedagog är du delaktig i skolans systematiska kvalitetsarbete.

I tjänsten ingår också att vara ett stöd för skolledningen när det gäller informationshantering och kommunikation på skolan. Vi söker därför någon som kan uttrycka sig väl både i tal och skrift och som har god förmåga att strukturera och paketera information. Här handlar det bland annat om att ansvara för och utveckla vår informationsorganisation samt våra externa och interna informations- och kommunikationskanaler.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning för tjänsten. Erfarenhet av att arbeta i grundskola är meriterande.

Du ska både ha goda tekniska kunskaper och vara intresserad av pedagogiska frågor. Du behöver vara väl förtrogen med skolans styrdokument och de regler och lagar som styr vår verksamhet samt vara pedagogisk och serviceminded i ditt förhållande till elever och personal. Samarbetsförmåga och flexibilitet är viktiga egenskaper men du måste också kunna arbeta självständigt, ta egna initiativ och driva utvecklingen av vårt digitala arbete framåt.

Du har vana vid att hantera olika digitala verktyg t.ex. Ipad, chromebooks, smarta telefoner, laptops. Erfarenhet och kunskap om våra nuvarande digitala system, främst G-suite for Education (Google), Unikum och Skola24, är viktigt. Vi förutsätter att du är van vid att arbeta med Officepaket.

Du är en ambassadör för Barn- och skolförvaltningen och Lunds kommun.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-01-13

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-12-13

Referensnummer

BSF 454/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Ann Marie Jannesson Elias
Title: Rektor
Telefon: 046-3597241

Utbildningsområde 4

Tillbaka till lista