Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Arbetsmarknadskonsulent (IPS) Sysselsättningsenheten

Arbetsuppgifter

Socialpsykiatrin i Lund driver sedan 2012 en IPS verksamhet för att erbjuda personer med psykisk funktionsnedsättning meningsfull sysselsättning. Arbete med stöd, enligt modellen Individual placement & Support (IPS) är en evidensbaserad vidareutveckling av Supported Employment (SE) som genom nationell forskning visat sig vara en av de mer effektiva arbetsrehabiliteringsmetoder för att hjälpa personer med psykisk ohälsa att få ett arbete på den reguljära arbetsmarknaden.

IPS verksamheten söker en medarbetare som vill vara en del av vårt stolta team. I dag är vi fyra arbetsspecialister som behöver ersätta en kollega som har gått vidare mot nya utmaningar.

Arbetsspecialistens huvuduppgift är att driva förändringsprocessen tillsammans med brukaren så att personen kan nå, få, och behålla studier eller arbete på den reguljära arbetsmarknaden. Arbetet består av att kartlägga individens preferenser, färdigheter och möjligheter inför anställning samt att ta direktkontakt med möjliga arbetsgivare eller utbildningsinstanser. En annan del av arbetet är att erbjuda kontinuerligt stöd på arbetsplatser till både brukare och arbetsgivare så länge behovet finns.

Kvalifikationer

Socionomexamen, arbetsterapeut eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig krävs, liksom erfarenhet av att ha arbetat med målgruppen. Du ska ha god kunskap om arbetsmarknaden samt arbetsrehabilitering och olika arbetsmarknadsåtgärder och/ eller utbildningsinsatser eftersom samverkan med arbetsgivare och övriga samverkanspartners är en viktig del i arbetet. Har du kunskaper och erfarenhet av arbete enligt SE/IPS och MI ser vi det som meriterande. Du bör också känna dig trygg i och ha erfarenhet från att samordna kontakter och individuella insatser med framförallt psykiatri och arbetsförmedling men även försäkringskassan och kommunens övriga verksamheter.

Metodhandledning i SE/IPS kommer att erbjudas kontinuerligt.

Önskvärt att du har datorvana och kunskap i dokumentationsprogrammet Procapita.

Tillsvidareanställning med tillträde 190101 eller efter överenskommelse.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte kommer att tas i anspråk av redan anställd personal.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-01-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-12-01

Referensnummer

SOC 19-48
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Camilla Engdahl
Title: Biträdande enhetschef
Telefon: 046-359 44 54

Facklig(a) företrädare

Namn: Lars Öst
Title: Vision
Telefon: 046-359 52 97

Daglig verksamhet, Socialförvaltningen

Tillbaka till lista