Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

På Kulturskolan i Lund erbjuder vi ett mycket brett utbud av konstnärlig utbildning, förutom musik i alla dess former även dans, drama/teater, film/animation, bild, nycirkus, komposition och skrivande. Vi är idag cirka 70 medarbetare som arbetar vid Kulturskolan Lund.

Lärare i Fagott

Arbetsuppgifter

Som musiklärare ansvarar du självständigt för schemaläggning, lektioner och lektionsplanering. Du ansvarar för de kontakter som krävs med elever och målsmän. Du planerar självständigt, tillsammans med dina elever, din undervisning och den utåtriktade verksamheten. I din tjänst ingår det att delta vid Öppet Hus och på Kulturskolans Dag.

Tjänsten omfattar undervisning på fagott (huvudinstrument) och önskvärt även saxofon (biinstrument). Undervisning sker både enskilt och i grupp. Dessutom kommer du att leda olika typer av ensembler, till exempel blåsorkestern BlåsTvå. Du ingår i ämnesgruppen blås, tillsammans med kollegor på de övriga blåsinstrumenten. I tjänsten ingår även arbete med det dubbla rörbladsprojektet Dubbelt av Dubbelt. Det ingår i uppdraget att spela som fagottist i Lunds Stadsorkester som är en del av Kulturskolan Lund.

Kvalifikationer

Vi söker dig med följande kvalifikationer:
- Musikhögskola med pedagogisk inriktning mot fagott/saxofon eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Du bör spela på en sådan nivå att du når upp till de krav som ställs på en stämledare i Lunds Stadsorkester.
- Flerårig erfarenhet från liknande tjänst är meriterande.
- Grundläggande datorkunskaper krävs och önskvärt med kunskap i notskrivningsprogram t ex Sibelius.
- Det är meriterande om du har körkort för personbil och tillgång till bil.

Som person är du självgående och engagerad. Du är trygg i dig själv och kan behålla lugnet i stressiga situationer. Du är utåtriktad och har stor social kompetens. Som person trivs du med ordning och reda, planerar ditt arbete och arbetar målinriktat med att slutföra uppgiften, i bemötandet av andra är du vänlig men känner dig ändå bekväm med att agera rådgivande och uttrycka åsikter utifrån din kompetens.
Vid eventuell intervju kommer ett spelprov att genomföras.

Tillsvidareanställning
Deltid 40%
Tillträde: 2019-08-14

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-05-15

Referensnummer

KF-190417-5
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Christian Halberg
Title: Enhetschef kulturskolan
Telefon: 046-35 67 15

Facklig(a) företrädare

Namn: Anja Liabäck
Title: Lärarnas Riksförbund
Telefon: 046-3594851
Namn: Annie Lönngren
Title: Lärarförbundet
Telefon: 0706-040169

Kulturskolan, Kultur- och fritidsförvaltningen

Tillbaka till lista