Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Vård- och omsorgsförvaltningen jobbar för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Sommarjobb som stödassistent eller stödbiträde

Arbetsuppgifter

Som stödassistent eller stödbiträde gör du det möjligt för personer med funktionsnedsättning att utvecklas och ha en meningsfull tillvaro. Du kan jobba på grupp- och servicebostäder eller med att stötta brukarna som har sin arbetsplats på en daglig verksamhet. Du kan också jobba med barn och unga som är hos oss på sin fritid, för att de ska få en meningsfull vardag samtidigt som föräldrarna får avlastning.

Du planerar ditt arbete tillsammans med den person du stöttar, och förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag. Vad du jobbar med varierar beroende på var du jobbar någonstans, men du kan till exempel stötta kring fritidsaktiviteter, vid besök i affärer, vid måltider och med påklädning och personlig hygien.

Att arbeta som stödassistent eller stödbiträde innebär variation och frihet under ansvar. Du får möta många olika människor och se dem utvecklas och genom det själv utvecklas som person. Du kommer att ingå i ett arbetslag med positiva och engagerade kollegor. På några av våra arbetsplatser förekommer kvälls- och helgarbete.

I ditt arbete skapar du värdefulla relationer med andra människor och stöttar dem till ett aktivt, socialt och innehållsrikt liv.

Kvalifikationer

Du som är 18 år eller äldre är välkommen att jobba med oss. Vi ser gärna att du går eller har gått barn- och fritidsprogrammet, vård- och omsorgsprogrammet eller någon liknande utbildning. Har du även erfarenhet av att arbeta inom vård, omsorg, skola eller andra pedagogiska verksamheter är det meriterande. På vissa av våra enheter krävs B-körkort.

God kunskap i svenska språket krävs i både tal och skrift. Du behöver också ha god datorvana då viss dokumentation sker i IT-system. Jobbet som stödassistent eller stödbiträde passar dig som kan arbeta oregelbundna arbetstider.

Du är ansvarsfull och har en positiv inställning till att arbeta med och stödja människor med funktionsnedsättning. Du är engagerad, flexibel och lyhörd - såväl med brukare som med anhöriga och kollegor. God förmåga att samarbeta med andra är viktigt, eftersom du kommer att arbeta i ett arbetslag tillsammans med olika yrkesgrupper. Du kan sätta dig in i andra människors situation och gör ditt bästa för att möta varje enskild brukares behov.

Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att du kommer att få en spännande och utvecklande sommar hos oss! Vänta inte med att söka vi tillämpar löpande urval.

Antal tjänster

200

Anställning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: 2019-06-01
Sista datum: 2019-08-31

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-05-31

Referensnummer

VoO 7/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Bo Herou
Title: Administrativ koordinator
Telefon: 046-359 62 35

Namn: Cecilia Boll Segersteen
Title: Administrativ koordinator
Telefon: 046-359 49 36

Namn: Ingrid Feuk
Title: Administrativ koordinator
Telefon: 046-359 89 30

Facklig(a) företrädare

Namn: Kommunals expedition
Telefon: 046 359 67 33

Gemensam annonsering, Vård-och omsorgsförvaltningen

Tillbaka till lista