Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Byskolan är belägen i natursköna Södra Sandby, strax öster om Lund. Byskolan är en F-6 skola med ca 320 elever varav ca 200 är inskrivna i fritidshemsverksamheten. Till By ansvarsområde hör även fyra förskolor, Solbacken, Hallonbacken, Nyponbacken och Björkbacken med 140 barn inskrivna.

Byskolan är en skola med välutbildade och erfarna pedagoger. Vi strävar efter kontinuitet och trygghet för eleverna genom att de möter samma vuxna i sitt arbetslag under hela dagen; i förskoleklass, i skolan och på fritidshemmet. Vi har ett innovativt förhållningssätt till skolutveckling som bland annat innebär att medarbetarna tar del av skolutvecklingsfrågor och driver olika projekt. Vi arbetar bland annat med IKT i undervisningen; ”Att skriva och räkna med hjälp av datorn” och "Fysik för den digitala generationen”. Våra elever är mycket delaktiga i utvecklingen av vår stora skolgård - allt med ett hållbart utvecklingsperspektiv. Det är viktigt för oss att eleverna undervisas i demokratisk anda.

Byskolan har med glädje erhållit utmärkelserna ”Grön Flagg” och ”Skola för hållbar utveckling”. Vi är också mycket stolta över vårt Matematek dit eleverna kan gå för att uppleva matematikens många aspekter på ett laborativt sätt. Skolmåltiderna tillagas i skolans eget KRAV-certifierade kök, där råvarorna till 100 % är ekologiska och närproducerade.

Besök gärna: https://sites.google.com/a/skola.lund.se/byskolan/ eller www.lund.se/byskolan

En skola för alla - ett inkluderingsprojekt: https://drive.google.com/file/d/0BwpCZaMCQhZ-RGtHdXloSTE2Vzg/view

Specialpedagog samt tillförordnad förstelärare till bl a särskild undervisn.grupp By Ansvarsområde

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog på By ansvarsområde kommer du tillsammans med våra nuvarande specialpedagoger ha ansvar för och leda det specialpedagogiska uppdraget framåt.

Ditt uppdrag kommer att bestå av att tillsammans med en lärare och en resurspedagog arbeta i och utveckla våra särskilda undervisningsgrupper för elever som har behov av tydliggörande pedagogik, struktur och förutsägbarhet i våra nyrenoverade och anpassade lokaler. Utgångpunkten för arbetet är att alla barn kan utvecklas och lära bara rätt förutsättningar ges. Du kommer att ha ett sammarbete med pedagogerna i elevens ordinarie undervisningsgrupp, och målet med arbetet är att eleven ska kunna återgå till den ordinarie gruppen. I dagsläget har vi 5 elever inskrivna i särskilda undervisningsgrupper varav några elever är där hela sin skoldag och några elever är där delar av sin skoldag. Som specialpedagog förstärker du elevernas skoldag genom att planera, organisera och genomföra en strukturerad undervisning samt stödja elevernas sociala utveckling. Undervisningen är individanpassad och riktar sig just nu till elever i åk 1-3. Förutom arbetet i den särskilda undervisningsgruppen kommer delar av tjänsten också att vara riktad mot förskoleklassens verksamhet. I tjänsten ingår också att genomföra kartläggningar, utvecklingsplaner och åtgärdsprogram samt ge handledning/konsultation till personal angående barn i behov av stöd.

Uppdraget som förstelärare är begränsad till den 20 juni 2019 med eventuell förlängning.

Tillträde snarast möjligt.

Kvalifikationer

Ett krav för tjänsten är att du är utbildad specialpedagog och har en bakgrund som grundskollärare mot år F-3 alternativ 1-6. Du har erfarenhet av arbete med barn som har diagnoser inom NPF samt ett gediget kunnande kring anpassningar i lärmiljöer.

Du kan göra pedagogiska utredningar och analysera svårigheter på organisation-, grupp- och individnivå. Du är kommunikativ och har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du förväntas ha god vana att dokumentera och hantera moderna IKT-verktyg, vara väl insatt i kompensatoriska hjälpmedel samt ha en god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete.

Som person är du lösningsinriktad, ser möjligheter istället för hinder, är kreativ och kan uppmärksamma elevens resurser.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av annan redan anställd arbetstagare i kommunen.

Enligt lagen Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn skall du vara beredd att lämna ett registerutdrag (högst ett år gammalt) ur polisens belastningsregister.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-03-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-02-04

Referensnummer

S 1/18
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Susanne Berndtros
Title: Rektor F-3
Telefon: 046-35 76 64

Namn: Magnus Bokelid
Title: Verksamhetschef
Telefon: 046-35 77 42

Facklig(a) företrädare

Namn: Maryam Ghasedi
Title: Lärarförbundet

Byskolan F-6, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista