Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Vi söker två förskollärare på 100 % till Snickarbacken/Målarstugan, en till yngre barns avdelning och en till äldre barns avdelning. Vilken förskola tjänsterna kommer att placeras på är inte klart i dagsläget. Förskolorna finns på Väster i Lund

Snickarbackens är en förskola som öppnade i augusti 2017. Vi arbetar i nya lokaler, med 4 avdelningar, två yngre barns och två äldre barns avdelningar. Lokalerna har gemensamma ytor såsom ateljé, torg och restaurang, men hemvister för respektive grupp. Vår utemiljö bjuder på många möjligheter till lek och rörelse.
På Snickarbackens förskola ska vi grunda vårt arbete i en barnsyn där vi ser det kompetenta barnet, förstår lärmiljöns betydelse för lärande och utveckling och ger inflytande och delaktighet stort utrymme.

Målarstugan är en förskola med 4 avdelningar, två äldre och två yngre barns avdelningar.
Vår verksamhet bygger på insikten att människan föds kompetent och med lust att lära och utforska världen. Vi menar att förskolan skall vara en plats där man är trygg, får vara delaktig, där det finns glädje och möjlighet att leka och lära.
Barnens tankar och reflektioner bär det pedagogiska arbetet framåt.
Vår syn på det pedagogiska arbetet är : Barnet i fokus, ett tillåtande förhållningssätt och ett respektfullt bemötande.
Lunds kommun arbetar med en satsning på ”Bedömning för förskolans lärande” (BFL) som ska syfta till ökad professionsutveckling, utvecklad helhetssyn och högre läroplans-uppfyllelse. Vi är nu inne på vårt tredje år och ser en spännande utveckling kring hur förskolans uppdrag sätts i fokus och där pedagogens skicklighet ses som den viktigaste resursen för en god kvalité.

Förskollärare

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och skapa en miljö som präglas av pedagogiskt engagemang och utveckling, har en bejakande barnsyn och som tar med glädje och humor till vår förskola. Tillsammans med arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, dokumenterar och följer upp verksamheten.
Vi vill arbeta för att utveckla barnets tänkande, kreativitet, initiativförmåga och lärande.
Samarbetet på en förskola är av vikt då arbetet runt barnen sker i team, du är aktiv i din egen och förskolans utveckling framåt. Arbetet ska också präglas av ett professionellt förhållningssätt samt att skapa goda relationer till barn och föräldrar.
Vi synliggör verksamheten samt barnens utveckling och lärande genom pedagogisk dokumentation och med stöd av unikum som är ett webb-baserat dokumentationsverktyg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är förskollärare och som tillsammans med dina kollegor vill vara med och driva förskolans utveckling framåt, är redo att ta ett stort ansvar för verksamheten och som vill vara med att bidra med just din specifika kompetens för att utvecklas tillsammans med oss.
Du besitter förmågan att kunna leva dig in i barnens värld, i deras lärande samt erbjuda barnen inflytande i sin vardag på förskolan. Som god pedagog och medarbetare är du redo att leda det pedagogiska arbetet såväl enskilt som tillsammans med arbetslaget, både när det gäller att driva processer kring utvecklingsarbete, uppföljning och analys som kopplas till systematiska kvalitetsarbetet men även kring organisation av den pedagogiska miljön och strukturen.

Erfarenhet av webbaserade dokumentationsverktyg t ex Unikum ses som meriterande.
Du ska ha genomgått förskollärarutbildningen och ha förskollärarexamen
Vi hoppas att du är vår nästa kollega.

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-02-02

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-01-26

Referensnummer

443/2017
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se Sysselsättningsgrad: 100% Månadslön. Ange löneanspråk i ansökan.

Kontaktperson(er)

Namn: Caroline Ydén Pihl
Title: Förskolechef
Telefon: 046-359 56 66

Snickarbacken Förskola, Barn - och skolförvaltningen

Tillbaka till lista