Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.
Skolområde Centrum Torn omfattar både förskolor och skolor. Verksamheten inom området leds av ett ledningsteam bestående av skolområdeschef, rektorer, förskolechefer och administrativa chefer. Dessa ansvarar gemensamt för verksamheten i ett 1-16-års perspektiv, där förskola och skola skall knytas samman med en gemensam syn på barns och ungas utveckling och lärande.

Barn och skolförvaltningen i Lund omfattar förskole- och grundskoleverksamhet. Vi söker nu en förskollärare till förskolan Uroxen som består av fem avdelningar, varav tre är specialavdelningar där barn med olika funktionsvariationer inkluderas.

Förskollärare Förskolan Uroxen

Arbetsuppgifter

Som förskollärare på förskolan Uroxen kommer du i nära samarbete med kollegor och förskolechef att arbeta för att ge alla barn likvärdiga förutsättningar för lärande och utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är beredd att ta din del av ansvaret för att utveckla förskolan, att inspirera och inspireras, vara engagerad och nyfiken på att utvecklas som medforskare både till det enskilda barnet och till hela gruppen. Du har lätt för att samarbeta, är flexibel, ser fördelar med att arbeta i arbetslag och är inte låst vid att arbeta med en specifik åldersgrupp. Du ska också ha förmåga till såväl självständigt arbete som samverkan och kunna bygga goda relationer med barn, övriga pedagoger och vårdnadshavare.
Det är meriterande om du har kunskaper i TAKK/ teckenspråk och andra alternativa kommunikationssätt, alternativt en vilja att lära detsamma.
Vi förutsätter att du är väl förtrogen med och arbetar i enlighet med förskolans styrdokument.
Kunskap i IKT (informations- och kommunikationsteknik) är också viktigt.
Eftersom förskolan är det första steget i utbildningssystemet är det av stor vikt att förskolans miljö är föränderlig för att kunna möta samtliga barn utifrån ett inkluderande perspektiv. Som förskollärare på förskolan Uroxen ska du ha bred kunskap och gärna erfarenhet av arbete med barn med olika funktionsvariationer. Din grundutbildning är förskollärare och du innehar legitimation. Det inkluderande begreppet är centralt.

Du är engagerad, nyfiken, kunnig och lösningsfokuserad. Ser olikheter som möjligheter och samarbete som en självklarhet. Din kompetens som förskollärare är bred och vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete. Du är van vid att arbeta såväl självständigt som i grupp och har lätt för att skapa positiva relationer med dina kollegor, vårdnadshavare och uppdragsgivare. Som person är du utåtriktad, initiativrik och har en mycket god kommunikationsförmåga. Du känner en stark yrkesstolthet och arbetsglädje. Det är viktigt att ha kul tillsammans.

Sammanfattningsvis
Vi söker dig som har:
• Förskollärarlegitimation
• Erfarenhet av förskoleverksamhet och du är väl insatt i förskolans styrdokument
• Goda datorkunskaper och erfarenhet av digitala verktyg
• God kommunikativ förmåga och du uttrycker dig väl i tal och skrift

Det är meriterande om du har:
• Teckenspråkskunskaper och utbildning i tecken som alternativ och kompletterande kommunikation (TAKK)
• Erfarenhet av att ha arbetat med olika funktionsvariationer som t.ex. neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och hörselnedsättningar
• Andra språkkunskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-02-15

Referensnummer

15/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se Individuell lön. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. Tjänsten tillsätts med extern sökande under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd personal.

Kontaktperson(er)

Namn: Cecilia Rietz
Title: Förskolechef
Telefon: 046-3595732

Uroxens förskola, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista