Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Strax öster om Lunds centrum ligger Gymnasieskolan VIPAN, Lunds enda kommunala yrkesskola.

Gymnasieskolan Vipan har c:a 1 350 elever fördelade på Barn- och Fritidsprogrammet, Byggprogrammet, Gymnasiesärskolan, Handelsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Introduktionsprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, VVS- och Fastighetsprogrammet samt Vård- och Omsorgsprogrammet. Vipan präglas av god stämning och stort engagemang både hos elever och personal.

Skolans fokusområden är: Individ, Kunskap och Omvärld. Vi är måna om att både personal och elever ska känna delaktighet i allt som rör verksamheten.

Läs mer om gymnasieskolan Vipan på vår hemsida: www.lund.se/vipan

Gymnasielärare Naturkunskap

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa i ämnet naturkunskap inom yrkesutbildningar. Arbetet består av att planera, strukturera och genomföra undervisning samt att handleda elever och dokumentera deras studieresultat. Du kommer få gott stöd av ett välfungerande lärarlag och en mentor.
Det är viktigt att du vill arbeta aktivt för att kontinuerligt utveckla undervisningen i ämnet naturkunskap med grund i programmets examensmål.
Som lärare på Vipan förväntas du delta i arbetslags och ämneslags utvecklingsarbete. I det verka för analys och planering av utvecklingsarbetet med kollegor för högre måluppfyllelse

Du kommer att spela viktig roll som mentor för en undervisningsgrupp, och stötta eleverna genom deras undervisning inom programmet som helhet. Det är självklart för dig att skapa god kontakt med vårdnadshavare.

Till ditt stöd kommer du ha ett entusiastiskt arbetslag, ett engagerat elevhälsoteam och dessutom fantastiska elever.

Kvalifikationer

Du har legitimation som gymnasielärare i naturkunskap. Det är meriterande om du har examen för gymnasielärare i annat ämne förutom naturkunskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbete inom ämnet naturkunskap, t ex erfarenhet av att utveckla olika undervisningsstrategier beroende på gruppens behov. Om du har erfarenhet av arbete på yrkesgymnasium är det positivt.

Som lärare på Vipan måste du ha ett genuint intresse av att arbeta med unga människors utveckling. Dessutom är det självklart viktigt att du är den god ledare i klassrummet, med god pedagogisk förmåga.
Vi använder Gsuite, Vklass och Officepaketet och det är positivt om du känner dig hemma i de digitala miljöerna.

Du är drivande, engagerad och har goda relationer med både kollegor och elever. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet där vi ser att du är bekväm i din roll som lärare och har ett förhållningssätt där allt är möjligt.
Som person är du initiativrik och målinriktad samt har lätt för att engagera och motivera ungdomar och vuxna. Vi välkomnar alltid nya medarbetare varmt!

Vi ser fram emot din ansökan!

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2019-08-08

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-05-01

Referensnummer

19-059
Anställningsvillkor enligt avtal. Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret. I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder. Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Martin Borg
Title: Bitr.rektor

Facklig(a) företrädare

Namn: Hänvisning genom kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Gymnasieskolan Vipan, Utbildningsförvaltningen

Tillbaka till lista