Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Strax öster om Lunds centrum ligger Gymnasieskolan VIPAN, Lunds enda kommunala yrkesskola.

Gymnasieskolan Vipan har c:a 1 100 elever fördelade på Barn- och Fritidsprogrammet, Byggprogrammet, Gymnasiesärskolan, Handelsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Introduktionsprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, VVS- och Fastighetsprogrammet samt Vård- och Omsorgsprogrammet. Vipan präglas av god stämning och stort engagemang både hos elever och personal.

Skolans fokusområden är: Individ, Kunskap och Omvärld. Vi är måna om att både personal och elever ska känna delaktighet i allt som rör verksamheten.

Läs mer om gymnasieskolan Vipan på vår hemsida: www.lund.se/vipan

Lärare i ämnet hem- och konsumentkunskap

Arbetsuppgifter

Undervisning på introduktionsprogrammet - språkintroduktion för nyanlända elever i ämnet hem- och konsumentkunskap för grundskolan. Eleverna är i gymnasieåldern (16.20) men undervisas på grundskolenivå för att få behörighet för gymnasiet. Ämnet hem- och konsumentkunskap är valbart och mycket efterfrågat. Läses intensivt under tisdag eftermiddag varje vecka, så sysselsättningsgraden är 10% på tisdagar.

Kvalifikationer

Vi söker dig legitimerad grundskollärare i ämnet hem- och konsumentkunskap som har ett stort engagemang i undervisningen och önskar arbeta nära vår grupp med språkintroduktionselever. Du brinner för ditt ämne och goda kunskaper om styrdokument och arbetssätt där du kan möta eleverna där de är och bygga vidare på deras kunskaper. Du får gärna ha erfarenhet av elever på språkintroduktion eller förberedelseklasser men ett måste är att du är flexibel för elevernas olika förutsättningar och är lösningsfokuserad. Som stöd i ditt arbete har du en speciallärare, ett engagerat arbetslag och fantastiska elever.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Sista datum: 2018-06-21

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-01-23

Referensnummer

18-002
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställda i kommunen. Anställningsvillkor enligt avtal. Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret. I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder. Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Biträdande rektor Elin Ahx

Facklig(a) företrädare

Namn: Elisabeth Lindskough
Title: LR
Telefon: 046-359 77 74
Namn: Lärarförbundet; Anna Gudelj
Telefon: 046-359 80 54

Gymnasieskolan Vipan, Utbildningsförvaltningen

Tillbaka till lista