Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Utbildningsförvaltningen ansvarar för de kommunala gymnasieskolorna, vuxenutbildningen, och internationella grundskolan ISLK.
Ansvaret omfattar också modersmålsverksamheten samt tillsynsansvar för enskilda förskolor och fristående skolbarnomsorg.
Utbildningsförvaltningen har 1160 anställda.

Modersmålscentrum i Lund erbjuder undervisning i modersmål och studiehandledning grund- och gymnasieskola samt modersmålsstöd i förskola i 50 olika språk. Vår vision är att göra flerspråkighet till en tillgång för Lund.

Information om modersmålscentrum finns på:
www.lund.se/Modersmalscentrum-i-Lund/
Chef för modermålscentrum

Arbetsuppgifter

Som chef för modersmålscentrum har du ett övergripande ansvar för verksamheten, gällande budget, personal och arbetsmiljö. Du kommer att arbeta strategiskt och har ansvar för att driva den pedagogiska utvecklingen av modersmålsundervisning och studiehandledning från förskola till gymnasium.
I uppdraget ingår också att organisera den samordning som krävs med andra förvaltningar och myndigheter. I din roll arbetar du utifrån ett förvaltningsövergripande perspektiv och kommer in med beslutsunderlag till den politiska nämnden när så krävs. Du är direkt underställd utbildningsdirektören. Utöver chefsuppdraget ingår du i utbildningsförvaltningens ledningsgrupp med uppdraget att utifrån ett helhetsperspektiv och med eleven i fokus strategiskt planera och utveckla utbildningsförvaltningens verksamhetsområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och med kunskaper om och erfarenhet av modersmålsverksamhet. Du har flerårig chefs- och ledarerfarenhet. Du har intresse för utvecklingsarbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta och driva utveckling mellan olika kommunala verksamheter. Du är van vid att leda andra och har eleverna i fokus. Du är en tydlig ledare med god förmåga att skapa relationer och bygga kontaktnät. Som person har du förmågan att tänka strategiskt. Du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation .Som ledare är du kommunikativ och har en god samarbetsförmåga samt är insatt i aktuell forskning gällande modersmålsundervisning.
Du organiserar arbetet så att medarbetare får möjlighet att ta ansvar för sin egen och verksamhetens utveckling.
Du inspirerar till arbetsglädje och får andra med dig. Vi ser det som en självklarhet att du har en god kommunikativ förmåga, både skriftligt och muntligt, samtidigt som du har lätt för att samarbeta.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-04-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-02-17

Referensnummer

19-005
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställda i kommunen. Anställningsvillkor enligt avtal. Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret. I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder. Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Stefan Norrestam
Title: Utbildningsdirektör
Telefon: 046-359 70 43

Facklig(a) företrädare

Namn: Skolledarförbundet genom kommunens växel.
Telefon: 046-359 50 00
Namn: Lärarförbundet
Telefon: 046-359 57 35 eller 046-359 67 21

Utbildningskansliet, Utbildningsförvaltningen

Tillbaka till lista