Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 117 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Byskolan F-6 är belägen i natursköna Södra Sandby, strax öster om Lund. Skolan har ungefär 330 elever varav cirka 200 av dessa är inskrivna i fritidshemsverksamheten. Till By ansvarsområde hör även tre förskolor, Solbacken, Hallonbacken och Björkbacken.

Byskolan är en skola med välutbildade och erfarna pedagoger. Vi strävar efter kontinuitet och trygghet för eleverna genom att de möter samma vuxna i sitt arbetslag under hela dagen; i förskoleklass, i skolan och på fritidshemmet. Vi har ett innovativt förhållningssätt till skolutveckling som bland annat innebär att medarbetarna tar del av skolutvecklingsfrågor och driver olika projekt. Vi arbetar bland annat med IKT i undervisningen; ”Att skriva och räkna med hjälp av datorn” och "Fysik för den digitala generationen”. Byskolan har med glädje erhållit utmärkelserna ”Grön Flagg” och ”Skola för hållbar utveckling”. Eleverna är mycket delaktiga i utvecklingen av vår stora skolgård - allt med ett hållbart utvecklingsperspektiv.

Vi är mycket stolta över vårt Matematek dit eleverna kan gå för att uppleva matematikens många aspekter på ett laborativt sätt. Skolmåltiderna tillagas i skolans eget KRAV-certifierade kök, där råvarorna till 100 % är ekologiska och närproducerade. Vi har också ett väl utvecklat elevdemokratisystem. Det är viktigt för oss att eleverna undervisas i demokratisk anda.

Besök gärna vår hemsida: https://sites.google.com/a/skola.lund.se/byskolan/
Vi finns även på Facebook.

Byskolan är en del av Barn- och skolförvaltning Lund Öster som ansvarar för förskole- och grundskoleverksamhet i den östra delen av Lunds kommun och omfattar de geografiska områdena Veberöd, Genarp, Dalby/Torna Hällestad och Södra Sandby/Revinge samt Naturskolan. Inom Barn och skolnämnd Lund Öster har vi 12 grundskolor, 23 förskolor samt familjedaghem.

Lärare Ma/No åk 4-6 Byskolan

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta på mellanstadiet med tillhörighet i mellanstadiets arbetslag. Ni arbetar gemensamt för elevernas lärande och kunskapsutveckling genom att planera och bedriva det pedagogiska arbetet i enlighet med gällande läroplan. En viktig del är att uppmärkssamma utvecklingsbehov och att vara drivande i utvecklingen mot Byskolans gemensamma mål.

Kvalifikationer

Vi söker en lärare med lärarlegitimation för undervisning i Matte/No i mellanstadiet. Vi ser gärna att du även har legitimation i Engelska och/eller bild. Du är tydlig och trygg i din yrkesroll och har goda ledaregenskaper. Du bör vara intresserad av att arbeta tematiskt samt kunna skapa ett reellt elevinflytande. Vi vill också att du är intresserad av miljöfrågor och utomhuspedagogik eftersom Byskolan arbetar mycket med detta.

Vi önskar att du:
- har förmågan att ansvara, planera, genomföra och följa upp verksamheten
- samverkar med föräldrar för att barnens hela dag skall bli så bra som möjligt
- är utåtriktad, ansvarstagande och kan samarbeta med övrig personal
- är intresserad av att utveckla dig själv samt vågar tänka i nya banor
- har ett förhållningssätt som sätter barnen i fokus utifrån ett helhetsperspektiv
- har goda IT-kunskaper
- har en tydlig ledarförmåga och lätt för att hålla en god struktur i arbetet med eleverna
- är kreativ och lösningsfokuserad
- arbetar inkluderande med elever i behov av särskilt stöd
- har erfarenhet och kunskap om dokumentation och bedömning

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet där engagemang, flexibilitet, drivkraft, initiativ- och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper.

Enligt lagen Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn skall du vara beredd att lämna ett registerutdrag (högst ett år gammalt) ur polisens belastningsregister. Utdraget beställs av den arbetssökande själv från Rikspolisstyrelsen. Blankett kan hämtas på www.police.se eller på närmaste polisstation.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-03-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-02-04

Referensnummer

S 2/18
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Magnus Bokelid
Title: Rektor 4-6 tillika verksamhetschef
Telefon: 046-35 77 42

Namn: Susanne Berndtros
Title: Rektor F-3
Telefon: 046-35 76 64

Facklig(a) företrädare

Namn: Maryam Ghasedi
Title: Lärarförbundet

Byskolan F-6, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista