Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Studentmedarbetare på Överförmyndarenheten

Arbetsuppgifter

Överförmyndarnämnden är en tillsynsmyndighet i Lunds kommun. På överförmyndarenheten arbetar åtta personer, sex handläggare, en administratör och en enhetschef. Handläggarna är jurister och ekonomer. Vi arbetar i tre olika team och samarbetar mycket mellan teamen. Överförmyndarenheten rekryterar gode män och förvaltare och arrangerar utbildningar för dem. Vi granskar ekonomiska redovisningar och ser till att huvudmännens rättigheter tas tillvara. Vi är ambitiösa, vill hålla hög kvalitet i arbetet och kompetensutvecklar oss i stor utsträckning på vårt specialområde. Vi sitter i nya, fina lokaler på Bangatan 8, mitt emot Centralstationen.

Arbetsuppgifter:
Vill du få ett kvalificerat extrajobb på schyssta villkor som är relevant för studierna och ger dig en fot in på en arbetsmarknad?

Som studentmedarbetare på Överförmyndarenheten genomför du ett kvalificerat uppdrag vid sidan av dina studier. Du får möjlighet till inblick i Lunds kommuns verksamhet och bidrar till vår utveckling. Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet/högskola. Du ska ha läst minst 60 hp i ett för uppdraget relevant ämne. Arbetstiden förläggs enligt överenskommelse med dig. Din anställning omfattar i genomsnitt åtta timmar per vecka under hösten 2019.
Du kommer att bistå oss i rekrytering och matchning av gode män och förvaltare samt samverkansprojekt b.la. genom
- Administrera intresseanmälningar och handlägga dem genom registerkontroller och intyg
- Fräscha upp kompetensmoduler, intranät och lund.se
- Delta i samverkansprojekt för frivilliga samhällsarbetare
- Delta i arbetsgrupp för firandet av Internationella Frivilligdagen den 5 december

Kvalifikationer

Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet eller högskola. Du ska ha läst minst 60 hp i beteendevetenskapliga ämnen som sociologi, psykologi m.fl.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Sista datum: 2019-12-31

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-05-15

Referensnummer

KK 2019/12
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Louise Snellman
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 5932

Administrativa avdelningen, Kommunkontoret

Tillbaka till lista