Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Vilka är vi?
I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för 121 000 invånare, företag och för alla som besöker kommunen. Som stödassistent blir du en del av vård- och omsorgsförvaltningen hos Lunds kommun där drygt 2900 medarbetare arbetar. Vi ansvarar bland annat för äldreboenden, hemvård, stöd till personer med funktionsnedsättning, träffpunkter för seniorer och stöd till anhöriga.
Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Varje dag jobbar vi för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.
I Lunds kommun ligger vi i framkant med att arbeta utifrån individens behov i centrum (IBIC). IBIC är en nationell modell med fokus på brukarens individuella behov som beskrivs genom systematisk dokumentation och följs upp regelbundet.

Stödassistent på Gruppbostad, Vårärtsgränden 1 i Dalby

Arbetsuppgifter

Vårärtsgränden 1 i Dalby är gruppbostad för personer med behov av insatser som kräver personal med hög kompetens kring autism, problemskapande beteende, pedagogiskt förhållningssätt.

Dina arbetsuppgifter består i att ge de boende individuellt stöd i deras dagliga livsföring, stimulera till fritidsaktiviteter och delaktighet i samhället efter individuella satta mål. Tillsammans med övrig personal kommer du att planera, utföra och följa upp olika arbetsuppgifter. Det ingår även dokumentation och administrativa arbetsuppgifter.

Förmåner
Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formanerKvalifikationer

Adekvat utbildning, inriktning vård/omsorg, fritid.
Du bör ha erfarenhet av och teoretisk kunskap om personer med autism och tydliggörande pedagogik.
Du ska vara ansvarstagande och ha ett positivt tänkande. Lyhörd för de boendes individuella behov, önskemål och resurser. Vara öppen för nya idéer, initiativrik, flexibel, förmåga att tänka långsiktigt och ha mycket god samarbetsförmåga.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du delar vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt lyssna, lära och leda.
Du har fokus på våra brukares önskemål och behov och strävar efter att göra vardagen meningsfull för dem.
Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift
- Datorvana
- Strukturerad
- Skapa goda relationer
- Vara flexibel

Körkort är ett krav.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-01-01
Sista datum: 2020-08-31

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-11-21

Referensnummer

VoO 311/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Gitte Olsson
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 50 41

Facklig(a) företrädare

Namn: Kommunals expedition
Telefon: 046-3596733

Vårärtsgränden 1, BOH, Vård- och omsorgsförvaltningen

Tillbaka till lista