Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Verksamhetsområdet Flykting ansvarar för mottagandet av nyanlända flyktingar. Det handlar om bosättning, socialt stöd och samhällsorientering. En stor del av arbetet rör stöd och boende till ensamkommande flyktingbarn, där man också har ansvar för myndighetsutövningen. Verksamhetsområdet består av tre enheter: flyktingenheten, tolkförmedling samt boende för ensamkommande barn.

Socialpedagoger för ensamkommande barn

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med barn och ungdomar och bygga upp något nytt tillsammans med oss? Vill du med din kunskap inom socialt arbete och omvårdnad vara med och skapa goda förutsättningar för integrationen av våra ensamkommande flyktingbarn?

Lunds kommun söker engagerade socialpedagoger för våra ensamkommande flyktingbarn. Som socialpedagog är du ett professionellt vuxenstöd i ungdomarnas vardag på boendet och du ansvarar för deras dagliga omsorg. Deras historia och bakgrund varierar, men gemensamt för dem alla är att de befinner sig i en utsatt situation. Där blir du som socialpedagog mycket viktig för verksamheten genom att du och dina kollegor verkar för en trygg och god miljö som präglas av respekt och värme.

Ditt uppdrag som socialpedagog på våra HVB-hem syftar till att öka den unges självständighet och delaktighet. Detta gör du genom att uppmuntra ungdomarna till att skapa egna sociala nätverk, motivera till utbildning samt hjälpa dem finna en meningsfull och aktiv fritid. Du fungerar som ett stöd i ungdomarnas studier och utveckling i det svenska språket såväl som i frågor om hur det svenska samhället fungerar. Du kommer även vara ett stöd kring ungdomens kontakt med familj och tidigare hemland.

I arbetsuppgifterna ingår även att vara kontaktperson till flera ungdomar, föra dokumentation samt att tillsammans med god man/tf vårdnadshavare och socialsekreterare upprätta och följa upp genomförandeplaner. Att ha en god kontakt med ungdomen är värdefullt, liksom med skolpersonal och andra för ungdomen viktiga personer/funktioner.

Som socialpedagog kommer du att arbeta på rullande schema med tjänstgöring dagtid, kvällstid och helg. Även sovande jour på natten ingår då HVB-hemmen är en dygnet runt-verksamhet. Vi eftersträvar heltidstjänster men även deltid kan förekomma, ange gärna önskad sysselsättningsgrad i ansökan. Vi värdesätter mångfald i utbildning, kön, ålder och etnicitet bland personalen på våra boenden.

Kvalifikationer

Du har minst en 2-årig eftergymnasial utbildning inom integration, social omsorg/beteendevetenskap eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig. Ett annat alternativ är att du har en 1-årig eftergymnasial utbildning inom social omsorg/beteendevetenskap eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig, men då med krav på flerårig arbetslivserfarenhet inom området.

Vi söker dig som kan använda din kompetens och erfarenhet på ett självständigt och målinriktat sätt. Du drivs av ett starkt engagemang för målgruppen och har ett genuint intresse av att tillsammans med övriga i arbetsgruppen utveckla verksamheten. Du verkar för att skapa ett gott klimat, öppenhet och effektivitet, har initiativförmåga och är duktig på att skapa och bevara goda relationer. Tjänsten kräver även flexibilitet då den dagliga planeringen snabbt kan förändras.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med ensamkommande flyktingbarn och/eller god kännedom om ungdomars reaktioner i utsatta situationer och vid kris.
Goda kunskaper i svenska språket är nödvändigt. Du har goda datorkunskaper och det är meriterande om du har ett B-körkort för manuell växellåda. Meriterande är även erfarenhet av journaldokumentation. Vi förutsätter att du har ett genuint intresse för ungdomar, det mångkulturella samhället och integrationsfrågor.

Vid en eventuell anställning vill vi ha in ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens Misstanke och Belastningsregister, 2007:171.

Behov av långtidsvikarier finns, skriv i ansökan om du är intresserad av vikariat också.

Vi kommer att genomföra löpande urval så välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Antal tjänster

6

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-02-28

Referensnummer

SOC 18-02
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Alexander Vikner
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 38 43

Facklig(a) företrädare

Namn: Anna Nilsson
Title: Vision
Telefon: 046-359 51 30
Namn: SSR
Title: via kommunens växel
Telefon: 046-35 50 00

Flyktingenheten, Socialförvaltningen

Tillbaka till lista