Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Med handlingskraft och goda relationer som främsta verktyg bidrar du till vår hållbara markanvändning. Vi söker dig som är lantmästare eller agronom och som vill bli en del av mark- och exploateringsavdelningen.

Tekniska förvaltningen i Lund omfattar tre olika verksamheter; park och natur, gator och trafik, mark och exploatering samt administrativa kontoret som ger stöd åt verksamheterna.

Mark- och exploateringsavdelningens uppdrag omfattar hela exploateringsprocessen - Från exploateringsidé via planprocess och utbyggnad av kommunaltekniska anläggningar inom exploateringsområden till försäljning av byggklar tomtmark för såväl verksamhets- som bostadsändamål. Vi värnar om ett hållbart nyttjande av våra markresurser. Avdelningen ansvarar också för kommunens markreserv. Vi förvaltar cirka 950 hektar åkermark fördelat på cirka 40 arrendatorer. Arrendena är huvudsakligen sidoarrenden och Lunds kommun har sålt de flesta byggnadsbestånden. Inom tätorterna förvaltar vi även ett antal byggnader och mark i avvaktan på exploatering.

På mark- och exploateringsavdelningen arbetar vi i team som består av projektutvecklare, exploateringsingenjörer, fastighetstekniker, kommunikatör samt två förvaltare. Totalt är vi tolv medarbetare på avdelningen. En av förvaltarna arbetar mer inriktat mot förvaltning av jordbruksmark men har nu valt att gå vidare till nya utmaningar, och därför söker vi hans efterträdare.

Jordbruksförvaltare

Arbetsuppgifter

I rollen som jordbruksförvaltare ansvarar du tillsammans med vår andra förvaltare, för kommunens markreserv genom att:
• ta fram och följa upp arrende-, jakt och hyresavtal
• värdera och reglera skador på jordbruksmark i samband med exploatering
• ansvara för drift och underhåll av bostäder och lokaler där det inte ingår i avtal m arrendator/hyresgäst
• ta fram budget, prognoser och följa upp projekt/objekt
• aktivt bidra till att arbetet med kommunens miljömål rörande markanvändning utvecklas och nås
• företräda kommunen vid markregleringar och intrångsfrågor
• företräda kommunen i vägföreningar och dikningsföretag
• medverka vid köp och försäljning av jordbruksfastigheter
• medverka i olika ärenden som rör natur- och friluftsliv, stadsodling mm

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad lantmästare / agronom eller har motsvarande kunskaper och vi ser gärna att du har några års yrkeserfarenhet från liknande förvaltning. Du har kunskaper inom jordbruk och ekonomi samt grundläggande kunskaper i arrende- och hyreslagstiftning samt avtalsskrivning. Du har ett samhällsbyggnadsintresse. Du bör ha ett stort intresse och kunskap om miljöfrågor och hållbar markanvändning, då detta är viktiga delar i kommunens miljömålsprogram, LundaEko.

Du ser vikten av, prioriterar och har lätt för att utveckla ett gott samarbete med interna och externa aktörer. Som person är du handlingskraftig och strukturerad. Du är även initiativrik, serviceinriktad, självständig och lösningsfokuserad. Du bidrar till vårt team, där vi värdesätter öppenhet, samarbetsförmåga och ansvarstagande. Det är värdefullt om du har förhandlingsvana och en god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt.
B-körkort är ett krav.

Välkommen med din ansökan via Lunds kommuns hemsida eller Offentligajobb.se
Referensnummer: TF 2019-06. Vi vill ha din ansökan senast 2019-05-08. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt. Tillträde efter överenskommelse.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-05-08

Referensnummer

TF 19-06
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Anita Wallin
Title: Exploateringschef
Telefon: 046 - 359 50 78

Facklig(a) företrädare

Namn: Nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Mark- och exploateringsavdelningen, Tekniska förvaltningen

Tillbaka till lista