Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Sekretariatsledare MalmöLundregionen

Arbetsuppgifter

MalmöLundregionen är ett strategiskt samarbete mellan kommunerna Burlöv, Eslöv, Höör, Kävlinge, Lomma, Lund, Malmö, Staffanstorp, Svedala, Trelleborg och Vellinge.

MalmöLundregionen är en arena för samverkan mellan kommunerna i strategiska utvecklingsfrågor och praktiska
samverkansfrågor. Fokusområden 2018-2020 är långsiktig kompetensförsörjning, att stimulera ökat bostadsbyggande samt sysselsättning- och arbetsmarknadsfrågor. Som stöd för samarbetet finns en sekretariatsledare.

Ordförandeskapet delas mellan Malmö stad och Lunds kommun med en roterande modell där ordförandeskapet skiftar årsvis. Som sekretariatsledare är du anställd i Lunds kommun. Beroende på vilken kommun som är ordförande kommer du att i din fysiska placering i Lunds kommun på kommunkontorets strategiska
utvecklingsavdelning respektive i Malmö stad på stadskontorets avdelning för samhällsplanering. Malmö stad är ordförande under 2018.

I rollen som sekretariatsledare kommer du att verka i en bred roll med varierande arbetsuppgifter. Det handlar om att planera, koordinera, driva och följa upp gemensamma projekt och möten inom MalmöLundregionen. Du kommer att vara processtöd till olika nätverk som aktiveras inom MalmöLundregionen. Du kommer också att arbeta med kommunikation och förankring i samtliga kommuner samt marknadsföring av MalmöLundregionen gentemot andra aktörer. I din roll ingår omvärldsbevakning och ansvar för externa relationer (regionalt, nationellt, internationellt) för samverkan, kunskaps- och informationsutbyte.

I arbetsuppgifterna ingår beredning av remisser och yttrande, utredningar och analyser samt mötesadministrativt stöd till ordföranden såsom kallelser, protokoll och annan mötes administration.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill utveckla samarbetet mellan kommunerna i Skånes mest expansiva region. Du ska ha akademisk utbildning med bred samhällsvetenskaplig inriktning eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. För uppdraget ska du ha god erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation och vi förutsätter att du är van att leda och arbeta processinriktat. Erfarenhet av projektsamordning/ eller processledning är meriterande. För att trivas i rollen som sekretariatsledare behöver du ha stort intresse för samhällsfrågor och vara lyhörd och nyfiken på omvärlden. Du har förmågan att ta egna initiativ och driva processer framåt tillsammans med andra. Vi förväntar oss att du har hög kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. God samarbetsförmåga och förmåga till relationsskapande är en förutsättning för uppdraget.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-01-15

Referensnummer

KK 2017/53
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Britt Steiner
Title: Chef, strategisk utvecklingsavd
Telefon: 046-359 63 98

Facklig(a) företrädare

Namn: Fackliga representanter
Telefon: 046-359 50 00

Strategisk utvecklingsavdelning, Kommunkontoret

Tillbaka till lista