Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för de kommunala gymnasieskolorna, vuxenutbildningen, och internationella grundskolan ISLK.
Ansvaret omfattar också modersmålsverksamheten samt tillsynsansvar för enskilda förskolor och fristående skolbarnomsorg.
Utbildningsförvaltningen har 1160 anställda och på utbildningskansliet arbetar 36 personer.


IKT-strateg

Arbetsuppgifter

Vill du bli vår nya IKT-strateg? Skolförvaltningarna i Lund söker nu en person som bland annat ska arbeta med systemförvaltning, förvaltning av våra e-tjänster och vara IKT-samordnare.

Du kommer också att arbeta med systemförvaltning för våra skoladministrativa system samt vara en viktig kugge i arbetet med att förbereda verksamheten för den nya Dataskyddsförordningen.

Som e-tjänstförvaltare är du beställare av förvaltningens e-tjänster och deltar i arbetet med att utveckla e-tjänster tillsammans med kommunens IT-avdelning. I uppgifterna ingår att identifiera utvecklingsområden, genomföra förändringar och ansvara för testning av e-tjänsterna. Du utbildar administratörer och ger även support till användare av e-tjänsterna.

I rollen som IKT-samordnare ingår att vara kontaktperson mellan förvaltningen och kommunens IT-avdelning i IT-frågor. Du samordnar förvaltningens, inklusive skolornas IT-behov och är beställare av IT-drift och IT-utrustning. Du deltar i reglebundna avstämningar med IT-avdelningen för uppföljning av befintliga leveranser.

Du ingår i Lunds skolors IKT-team tillsammans med övriga IKT-strateger. Du kommer att arbeta i nära samarbete med såväl skolornas IKT-pedagoger som med kommunikatörer och kommunens IT-avdelning.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med inriktning mot pedagogisk verksamhet. Du har erfarenhet och vana vid digitala verktyg och skolspecifika system och du har pedagogisk erfarenhet och vana vid undervisning med digitala hjälpmedel. Du är kunnig i IKT-frågor och van datoranvändare.
Det är meriterande om du har god kännedom om gymnasieskolans och vuxenutbildningens verksamhet.
Du har förmåga att driva och utveckla frågor inom ansvarsområdet - att ligga steget före. Det är en fördel om du har erfarenhet av att leda och driva projekt. Du är stresstålig, flexibel och kan hålla många bollar i luften. Du är lyhörd, men drivande. Du har också en god förmåga att kommunicera såväl muntligt som skriftligt. Ett serviceinriktat förhållningssätt och förmåga att arbeta såväl i team som självständigt är en självklarhet för dig.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-03-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-01-16

Referensnummer

17-318
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställda i kommunen. Anställningsvillkor enligt avtal. I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder. Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Utbildningsdirektör Stefan Norrestam
Telefon: 046-359 70 43

Facklig(a) företrädare

Namn: Fackliga representanter
Telefon: 046-359 50 00

Utbildningskansliet, Utbildningsförvaltningen

Tillbaka till lista