Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Strax öster om Lunds centrum ligger Gymnasieskolan VIPAN, Lunds enda kommunala yrkesskola.

Gymnasieskolan Vipan har c:a 1 350 elever fördelade på Barn- och Fritidsprogrammet, Byggprogrammet, Gymnasiesärskolan, Handelsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Introduktionsprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, VVS- och Fastighetsprogrammet samt Vård- och Omsorgsprogrammet. Vipan präglas av god stämning och stort engagemang både hos elever och personal.

Skolans fokusområden är: Individ, Kunskap och Omvärld. Vi är måna om att både personal och elever ska känna delaktighet i allt som rör verksamheten.

Läs mer om gymnasieskolan Vipan på vår hemsida: www.lund.se/vipan

Specialpedagog för HA och EE programmen

Arbetsuppgifter

På rektorsområdet Handels- och administrationsprogrammet (HA) samt El- och energiprogrammet (EE) har vi många sökande och ökar i storlek för tredje året i rad!

Rollen som specialpedagog på HA/EE och hela Vipan är central. Du kommer att vara en del av biträdande rektors ledningsorganisation och aktivt arbeta med övriga professioner i elevhälsoteamen. Tillsammans med biträdande rektor omfördelar du resurser efter organisationens behov under terminens gång. Du skall stötta, leda och ge råd till pedagogerna i deras arbete att utforma undervisningen så att den möter alla elevers behov. Kommunikativ förmåga och relationell kompetens är viktig då du behöver överföra kunskap kring enskilda elever till berörd personal så att de kan planera sin undervisning på bästa sätt.
En specialpedagog på Vipan är en drivande del av det pedagogiska utvecklingsarbetet, såväl på skolan som i Lunds kommuns specialpedagogiska nätverk. Genom att bevaka aktuell forskning på området och arbeta med implementering av denna i verksamheten är du en viktig del av skolutvecklingsarbetet.
I det dagliga arbetet skall du kartlägga enskilda elevers behov av stöd och verka för att utveckla undervisningen på grupp- och organisationsnivå utifrån eleverna behov. Du deltar i rekryteringen av, planerar för, leder och följer upp elevassistenternas arbete i de undervisningsgrupper de ansvarar för. Tillsammans med andra berörda professioner i elevhälsan planerar du t ex överlämningar kring eleven från en skolenhet till en annan. En självklar del i arbetet är att göra pedagogiska utredningar och vid behov upprätta åtgärdsprogram för enskilda elever samt följa upp dessa.

Som specialpedagog på HA/EE förväntas du kunna arbeta nära biträdande rektor med bredd, god organisatorisk förmåga och överblick i en mångfacetterad verksamhet.

Till ditt stöd kommer du ha ett entusiastiskt arbetslag, ett engagerat elevhälsoteam och dessutom fantastiska elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig med specialpedagogexamen samt behörighet och erfarenhet inom gymnasieskolan och/eller annan skolform. Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom yrkesgymnasiet. Erfarenhet och god kunskap om olika diagnoser inom t.ex NPF är viktig. Det är meriterande med erfarenhet av att leda utvecklingsarbete.
Det är viktigt att du har god digital vana, t ex från att ha arbetat med Gsuite, Vklass, Office-paketet och kompensatoriska digitala hjälpmedel.
Det viktigt att vara flexibel efter organisationens behov, planerande och van att organisera. Att ha ett genuint intresse att arbeta med unga människors utveckling är centralt. Du behöver vara initiativrik och van att vara drivande. När mycket händer är det viktigt att vara analytisk och reflekterande.

Utifrån verksamhetens bästa och för att betona specialpedagogens centrala roll har vi valt att utlysa tjänsten som semestertjänst. Det handlar om att underlätta samarbete och planering med övriga EHT professioner (SYV, Kurator, SSK och biträdande rektor).

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-08-05

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-04-30

Referensnummer

19-058
Anställningsvillkor enligt avtal. Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret. I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder. Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Martin Borg
Title: Bitr.rektor

Facklig(a) företrädare

Namn: Hänvisning genom kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Gymnasieskolan Vipan, Utbildningsförvaltningen

Tillbaka till lista