Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Barn- och skolförvaltning Lund Öster ansvarar för förskole- och grundskoleverksamhet i den östra delen av Lunds kommun, omfattande de geografiska områdena Veberöd, Genarp, Dalby/T. Hällestad och S. Sandby/Revinge samt Naturskolan. Inom vårt ansvarsområde har vi 12 grundskolor, 23 förskolor och familjedaghem.

Killebäckskolan är en skola naturskönt belägen i Södra Sandby, strax öster om Lund. Här går drygt 400 elever från årskurserna 4 till 9. Ett nytt fritidshem har skapats med elever från By- Uggleskolan och Killebäckskolan i åk 4-6. Det är en nyetablerad verksamhet som befinner sig i ett uppbyggnadsskede. Att arbeta här innebär en nyskapande process. Det nya fritidshemmet hat blivit populärt och attraherar fler barn än tidigare.Elevassistent

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår det att var en hjälp till en elev i behov av särskilt stöd under fritidstid.

Arbetet som elevassistent innebär att skapa och upprätthålla goda relationer med eleven och föräldrarna. Du erbjuder praktisk och fysisk hjälp i dagliga situationer, stödjer barnet i dess kommunikation och med att främja utveckling och lärande. Du samarbetar med övrig personal knuten till eleven och ser till att upprätthålla en förutsägbar miljö som skapar trygghet. Arbetet är ansvarsfullt och emellanåt krävande vilket förutsätter en förmåga att kunna se och förstärka det positiva och det som fungerar.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha en för tjänsten relevant utbildning eller erfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn som haft eller har varit i behov av stödinsatser.

Som person bör du gilla utmaningar och vara lugn och trygg i dig själv. Självklart trivs du med att arbeta med elever i behov av särskilt stöd.
Du behöver ha god organisationsförmåga, vara handlingskraftig och driven, stresstålig och ha en positiv grundsyn. Du har förmågan att arbeta lösningsinriktat och att samarbeta med olika typer av människor, och samtidigt arbeta självständigt. Du är lyhörd och flexibel samt har god datorvana.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker. Beställ gärna det på polisens hemsida så snart du skickat in din ansökan.


Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Sista datum: 2018-08-11

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-01-24

Referensnummer

S 2/18
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju innan ansökningstiden gått ut. Vi ber dig därför komma in med din ansökan så snart som möjligt. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Stefan Mattisson
Title: Verksamhetsledare
Telefon: 046 3593639

Namn: Ellinor Fredholm
Title: Skolsekreterare

Killebäckskolan 6-9, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista