Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Tekniska förvaltningen arbetar med andra förvaltningar, fastighetsägare, arkitekter och andra aktörer i flera profilerande stadsutvecklingsprojekt. Vi behöver nu förstärka projektorganisationerna med en gemensam kommunikatör.

Just nu satsar Lunds kommun extra på flera spännande stadsutvecklingsprojekt. Exempel på projekt som Du kan komma att delta i är;
- Västerbro - en ny stadsdel i västra Lund. Området ska stegvis förvandlas från ett traditionellt industriområde till en hållbar stadsdel där bostäder blandas med skolor, arbetsplatser, handel och service. Lunds kommun driver utvecklingsprojektet i nära samverkan med områdets fastighetsägare.
- Ideon/Medicon Village - stadsutvecklingsprojekt längs spårvägsstråket och forskningsområdet. Ett förtätningsprojekt i samverkan med områdets fastighetsägare.
… och också med många andra spännande exploateringsprojekt inom Lunds kommun!

Kommunikatör till stadsutvecklingsprojekt

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i team, men även självständigt, med kommunikation och dialog riktad till fastighetsägare, verksamheter, medborgare, media m.fl. inom olika exploateringsprojekt. Tjänsten innehåller både projektledande/strategiskt arbete och operativt arbete med innehållsproduktion för olika kanaler. Arbetet innebär även intern kommunikation inom projektorganisationerna och samverkan med andra kommunikatörer, inom och utanför kommunen. Du planerar ditt arbete utifrån de olika projektens tidplaner och fördelningen mellan projekten kan variera över tid. Arbetsplatsen är placerad på tekniska förvaltningens mark-och exploateringskontor i Kristallen.

Kvalifikationer

Du har utbildning på högskolenivå inom kommunikation och media eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta både praktiskt och strategiskt. Du har kunskap och färdigheter om hur man bemöter allmänheten och kommunicerar med företag, både internt och externt. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du känner dig bekväm med att kommunicera en verksamhet i sociala medier. Du hanterar layout- och bildbehandlingsprogram samt webbpubliceringsverktyg (vi använder EpiServer i Lunds kommun). Arbetslivserfarenhet är nödvändigt och har du dessutom erfarenhet av att arbeta med kommunikation inom större stadsutvecklings-eller infrastrukturprojekt så är det meriterande.

Du är social, strukturerad och initiativrik. Det är viktigt att du kan se helheten och har strategisk och operativ förmåga. Arbetet sker till stor del i tätt samarbete med andra vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga och lyhördhet. Du ska också kunna arbeta självständigt och känna dig bekväm i att prata inför andra, t.ex. kunna hålla föredrag om projekten.

Tidsbegränsad anställning – tillträde snarast och till den 31 december 2019

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-01-14

Referensnummer

TF 17-23
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Anita Wallin
Title: Exploateringschef
Telefon: 046 - 359 50 78

Facklig(a) företrädare

Namn: Nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Mark- och exploateringskontoret, Tekniska förvaltningen

Tillbaka till lista