Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Inom Vård-och omsorgsförvaltningen arbetar drygt 2500 medarbetare. Förvaltningens verksamheter erbjuder individanpassad vård, omsorg, stöd och service som ger möjlighet till god livskvalitet samt förutsättningar för ett aktivt och innehållsrikt liv med möjlighet till social gemenskap. Verksamheterna kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande för ett värdigt liv. Vi kan erbjuda attraktiva arbetsplatser med kompetenta och engagerade medarbetare. Nu söker vi en stödassistent till en av våra enheter inom korttidstillsyn/korttidsvistelse.

Stödassistent till korttidstillsyn/korttidsvistelse

Arbetsuppgifter

Till en av våra enheter inom korttidsvistelse/korttidstillsyn enl. LSS (Lagen om stöd och service) söker vi nu en stödassistent. Målet för verksamheten är att erbjuda brukarna en meningsfull vistelse individuellt och i grupp efter behov och önskemål, samt ge avlastning för föräldrar.

Som stödassistent kommer du utifrån brukarens önskemål och behov sätta upp mål på ett sätt som stimulerar och utvecklar. Personalgruppen består av stödassistenter, pedagogisk samordnare och personalsamordnare. Tillsammans med ditt arbetslag ansvarar du för att ge en god och trygg omsorg samt att planera för och genomföra aktiviteter. Arbetet bedrivs både enskilt och i grupp. Regelbunden utvärdering och dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter. Eftersom enheten erbjuder både korttidstillsyn och korttidsvistelse innebär det att du kommer att arbeta oregelbundna tider vardag/helg.

Kvalifikationer

Godkända betyg från Vård-och omsorgsprogrammet, Barn- och Fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, eller påbörjad eftergymnasial utbildning med inriktning inom området. Erfarenhet av och/eller teoretisk kunskap om personer med autism. Det är en merit om du har erfarenhet av tydliggörande pedagogik/ TEACCH.

Du bör ha god samarbetsförmåga, vara lyhörd, tålmodig, flexibel och initiativtagande i utvecklings och förändrings arbete. Körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2018-04-01
Sista datum: 2019-09-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-01-23

Referensnummer

VoO 12/2018
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd medarbetare. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Cecilia Segersteen
Title: Administrativ koordinator
Telefon: 046 – 359 49 36

Namn: Christina Hansson Ravanelli
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 62 77

Facklig(a) företrädare

Namn: Kommunals expedition
Telefon: 046 359 67 33

Korttids Gråsparvsvägen 2, SOA, Vård- och omsorgsförvaltningen

Tillbaka till lista