Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Vikingaskolan är en F-9 skola på Linero i den sydöstra delen av Lund.

Vikingaskolan strävar efter att vara en modern skola där personalen tillsammans arbetar för att alla elever ska vara välkomna och mötas av vänlighet, respekt och tolerans. En skola som visar att det är möjligt att människor från olika delar av världen möts och förenas. En skola som ger alla elever de bästa förutsättningarna att nå så långt som möjligt. Från tidig skolålder skapar vi tillsammans med eleverna en miljö där eleverna trivs, känner sig trygga och som stimulerar deras intresse och engagemang för skolan och skolarbetet. Vi arbetar medvetet för att skapa nära och goda relationer mellan vuxna och elever.

Vikingaskolan söker två engagerade socialpedagoger

Arbetsuppgifter

Är du intresserad av att arbeta förebyggande och hälsofrämjande med elever i åk 4-9?

Vikingaskolan söker 2 engagerade och drivna socialpedagoger. Som socialpedagog på Vikingaskolan kommer du att spela en viktig roll för elevernas välbefinnande och mående. Tillsammans med skolledning, lärare, elevhälsan och övrig personal kommer du att vara med och bygga upp och utforma uppdraget som socialpedagog.

Uppdraget kommer dels att vara förebyggande och hälsofrämjande, men också operativt i mer elevnära situationer. Uppdraget är varierat och kommer bland annat att bestå av:

- Stöd till elever, lärare och vårdnadshavare i sociala frågor
- Samtal med elever, enskilt och i grupp
- Stöd för konflikthantering
- Delaktighet och övergripande ansvar för frågor kopplat till elevfrånvaro
- Delaktighet i rastverksamhet
- Förebygga, följa upp och dokumentera kränkningsärenden
- Kontakt med socialtjänst och andra externa aktörer
- Delaktighet i Vikingaskolans likabehandlingsarbete

Du kommer att ingå i vårt EHT-team och i arbetslag 4-6 eller 7-9.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är engagerad och vill göra skillnad på riktigt för våra elever och som dessutom är utbildad socialpedagog, socionom eller motsvarande. Du har lätt för att skapa goda och hållbara relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Du har ett förhållningssätt och bemötande som fokuserar på att se möjligheter och en förmåga att utforma lösningar som gynnar alla elever. Du bör vara analytisk och ha en god förmåga att identifiera framgångsfaktorer för elevers lärande och utveckling. Du är flexibel och van vid att självständigt planera ditt arbete. Du är lösningsorienterad, positiv och har en förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv.

Som person är du lugn och trygg. Du har god samarbetsförmåga och är relationsskapande. Ett positivt förhållningssätt och flexibilitet värderas högt.

Meriterande är om du tidigare arbetat med ex. RePulse, FreeZone, Motiverande samtal eller liknande.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-05-10

Referensnummer

BFS 121/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se Fast lön. Ange löneanspråk i ansökan. Tjänsten tillsätts under förutsättningen att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd personal i Lunds kommun.

Kontaktperson(er)

Namn: Carl Forsblad
Title: rektor Vikingaskolan
Telefon: 046-3597834

Facklig(a) företrädare

Namn: Niklas Skog
Title: LR
Telefon: 046-3595000
Namn: Mikael Sjölander
Title: Lärarförbundet
Telefon: 046-359 5000

Utbildningsområde 6

Tillbaka till lista