Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service.
Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Inom Markentreprenad har vi en bred verksamhet med många uppgifter för att skapa och sköta en bra utemiljö för lundaborna. Vår duktiga personal anlägger och sköter bland annat gator, parker, skogsområden och skolgårdar. Dessutom kör vi särskolebarn till och från skolor, transporterar mat till skolor och boenden och ansvarar för postdistributionen mellan förvaltningarna. Vi driver även kommunens tryckeri. Förutom den dagliga verksamheten håller vi beredskap för vattenläckor, stopp i avlopp och vinterväghållning.

Vik Avdelningschef Skötsel, Projektering och Administration

Arbetsuppgifter

Har du ett tydligt strategiskt fokus där din starka förmåga att se helheter och sammanhang är en framgångsfaktor? Vi erbjuder dig ett uppdrag som vikarierande verksamhetschef där du i samarbete med ledningsgruppen för Markentreprenad driver och utvecklar våra tjänster och i förlängningen förverkligar kommunens vision; Lund skapar framtiden.

Som avdelningschef för skötsel och projektering leder du genom 2 enhetschefer och skapar förutsättningar genom att delegera samt ställa upp tydliga mål för verksamheten. Du är dessutom direkt arbetsledare för våra 3 landskapsarkitekter. Som chef för avdelningen Administration, Kvalitet och miljö är du samtidigt chef för 7 administratörer inom ekonomi, HR, kalkyl, miljö och kvalitet, och har ett övergripande planeringsansvar för deras arbete.

Du kommer att få medverka i dialogforum i syfte att lyfta fram Markentreprenads verksamhet. Du för en dialog med, och ger information till, våra samarbetsparter och dess företrädare kring övergripande frågor gällande verksamhet och kvalité. En viktig pusselbit i uppdraget är att övergripande och strategiskt planera och utveckla avdelningarnas arbete och ansvara för resultatuppföljning. Utvecklingsfrågor gällande miljöledning ingår också. Du ingår i ledningsgruppen för Markentreprenad och har verksamhets-, ekonomi- och personalansvar för dina avdelningar.

Uppdraget är i första hand till och med januari 2019 men kan eventuellt förlängas till 15 juni 2019.

Kvalifikationer

Du har högskole-/universitetsexamen såsom exempelvis landskapsingenjörsutbildning alternativt utbildning inom arbetsområdet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Ekonomisk utbildning är meriterande. Ledarutbildning krävs samt minst några års erfarenhet från arbetsledande uppdrag.

Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Att skapa engagemang och delaktighet är en självklarhet för dig och kräver att du är en god kommunikatör med goda kunskaper i att uttrycka dig i tal såväl som i skrift. Du har erfarenhet av verksamhetsutveckling och arbete med många kontaktytor. För dig är måluppfyllelse en drivkraft och din väg dit signalerar ansvarskänsla, flexibilitet och goda ledaregenskaper.

För uppdraget är det meriterande med kunskap och erfarenhet av Lagen om offentlig upphandling, LOU och avtalsfrågor samt även miljöfrågor.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Sista datum: 2019-01-31

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-01-30

Referensnummer

SF 17-61
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Ingrid Edling
Title: Affärsområdeschef
Telefon: 046-359 66 31 (upplysningar lämnas efter 29 decem

Facklig(a) företrädare

Namn: Övriga fackliga nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Markentreprenad, Serviceförvaltningen

Tillbaka till lista