Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Stadsbyggnadskontoret arbetar med stadsbyggnadsfrågor under byggnadsnämnden. I förvaltningens uppdrag ingår bland annat översiktlig planering, detaljplanering, bygglov, fastighetsbildning, kartproduktion och mätuppdrag. Bygglovsavdelningen består idag av 20 medarbetare och är organiserad i enheterna bygglov och byggnadsinspektion.

Lund befinner sig i en spännande utveckling med många intressanta planer och projekt. Stadsbyggnadskontoret arbetar intensivt med att möta marknadens förväntan. Vi har höga ambitioner att vara en professionell part som ger mervärde för våra sökande genom att bidra till att skapa en hållbar, funktionell och attraktiv kommun.

Bygglovschef

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som med trygghet, prestigelöshet och positiv energi vill leda och utveckla bygglovsavdelningen - visionärt, strategiskt och operativt. Tyngdpunkten i uppdraget som bygglovschef ligger i att skapa förutsättningar för avdelningen att nå verksamhetens uppsatta mål samt bygga en positiv och utvecklingsinriktad arbetsmiljö. Tillsammans med dina medarbetare driver du arbetet med att skapa struktur och kundorienterade processer där digitalisering är ett självklart arbetssätt.

Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp som en av fem avdelningschefer och har ett nära samarbete med dina chefskollegor. Du arbetar också tillsammans med stadsarkitekten för att utveckla arkitektur- och kvalitetsfrågor inom bygglovsprocessen.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du ska ha goda förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb och trivas.

Kvalifikationer

Vi letar efter dig med tydliga ledaregenskaper, som gillar att ta tag i saker och tillför extra energi genom att engagera din omgivning. Du är lyhörd samtidigt som du vågar utmana och ifrågasätta för att driva verksamheten framåt. Du är målmedveten men också samarbetsorienterad och din kommunikation är tydlig. Du är van vid att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv och strategiskt samverka med olika parter. En pedagogisk fallenhet och förmåga att skapa goda relationer är en fördel då vi sätter mycket stort värde på din förmåga att entusiasmera, motivera och skapa delaktighet och arbetsglädje.

Du har arkitektexamen eller annan examen från universitet-/högskola som arbetsgivaren bedömer matchar uppdraget. Du har också dokumenterad ledarskapsutbildning samt kvalificerad och flerårig erfarenhet av arbete i ledande ställning med ansvar för verksamhet, ekonomi, arbetsmiljö och personal. Uppdraget kräver att du tidigare arbetat med myndighetsutövning i politiskt styrd organisation såväl som att du arbetat projektinriktat med utvecklings- och förändringsarbete.

Tillsvidareanställning. Tillträde efter överenskommelse.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-03-17

Referensnummer

SBK 19-02
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Marcus Horning
Title: Stadsbyggnadsdirektör
Telefon: 046-359 99 26

Facklig(a) företrädare

Namn: Vision
Title: Expedition
Telefon: 046-359 59 56
Namn: Janja Lalic
Title: Sveriges Ingenjörer
Telefon: 046-359 72 14
Namn: Julia Boström
Title: Sveriges arkitekter
Telefon: 046-359 48 87

Stadsbyggnadskontoret

Tillbaka till lista