Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service.
Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Inom Markentreprenad har vi en bred verksamhet med många uppgifter för att skapa och sköta en bra utemiljö för lundaborna. Vår duktiga personal anlägger och sköter bland annat gator, parker, skogsområden och skolgårdar. Dessutom kör vi särskolebarn till och från skolor, transporterar mat till skolor och boenden och ansvarar för postdistributionen mellan förvaltningarna. Vi driver även kommunens tryckeri. Förutom den dagliga verksamheten håller vi beredskap för vattenläckor, stopp i avlopp och vinterväghållning.

Utvecklingsstrateg

Arbetsuppgifter

Verksamheten inom Markentreprenad står inför en expansion, delvis som en följd av den situation som i stort gäller för hela Lund där infrastrukturen förbättras, många anläggningsprojekt genomförs, och kommer att genomföras. Det finns ett stort sug efter våra tjänster.

För att på ett bra vis kunna möte efterfrågan av våra tjänster söker vi dig som kan samordna och utveckla det stöd som våra verksamheter behöver för att kunna expandera. Du kommer att erbjudas ett varierat uppdrag där vi förutsätter att du tar egna initiativ och har ögon för att identifiera förändringsprojekt. Du gillar att leverera god service, högt såväl som lågt. Det kan röra sig om att ta fram utvecklingsprogram för chefer, arbeta med värderingsfrågor internt, göra processkartläggningar, bistå remisser såväl som medborgarkontakter. Du blir ett nära stöd till affärsområdeschefen och du ingår i Markentreprenads ledningsgrupp.

Frågor som kommer att vara särskilt prioriterade i ditt arbete 2018 är strategiskt utvecklingsarbete gällande organisation och verksamhet, ledarutveckling, kompetensförsörjning, introduktion av nya chefer, förebyggande arbetsmiljöarbete samt kultur-, och värderingsfrågor.

Hör gärna av dig så berättar vi mer om uppdraget!

Kvalifikationer

Du har högskole-/universitetsexamen inom exempelvis ekonomi, juridik eller samhällsvetenskap samt utbildning inom projektledning och några års erfarenhet från liknande arbete.

Att skapa engagemang och delaktighet är en självklarhet för dig. Du är en god kommunikatör skriftligt men framför allt tror vi att du med integritet och en förtroendeingivande attityd, muntligt förmedlar budskap som skapar engagemang. Personliga egenskaper som vi värderar högt är förmågan att på ett enkelt sätt skapa och förvalta hållbara relationer. Kontaktytorna i uppdraget är många och en framgångsfaktor för både dig och verksamheten blir din samarbetsförmåga och initiativförmåga. Uppdraget kräver vidare att du är noggrann, målinriktad och att du är lite klurig, på så vis att du hittar lösningar på problem och identifierar framkomliga vägar.

Kunskaper och erfarenhet av Lagen om offentlig upphandling, LOU och avtalsfrågor är meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-01-14

Referensnummer

SF 17-60
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Ingrid Edling
Title: Affärsområdeschef
Telefon: 046-359 66 31 (upplysningar lämnas efter 29 decem

Facklig(a) företrädare

Namn: Björn Mårtensson
Title: Vision
Telefon: 046-355321
Namn: Emma Dahlquist
Title: Vision
Telefon: 046-359 6416

Markentreprenad, Serviceförvaltningen

Tillbaka till lista