Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Enhetschef Stadsarkivet

Arbetsuppgifter

Du leder ett team av arkivarier, IT-/e-arkivarie, informationshanteringsspecialister och assistenter som jobbar med både traditionell arkivhantering, e-arkiv, utbildningar och strategisk informationshantering. Under 2019 och delar av 2020 kommer ditt fokus ligga på införandet av ett e-arkiv som Lund gör i samarbete med minst 12 andra kommuner, ett arbete som du kommer att leda. E-arkivet ska byggas upp såväl organisatoriskt, funktionellt som tekniskt. Du håller i nätverk och samrådsfunktioner inom e-arkivsamverkan och skapar ett välfungerande samarbete med samtliga samverkanskommuner.

Du står för välfungerande kommunikation, god service och stöd till förvaltningar och andra verksamheter, i synnerhet registratorer, nämndsekreterare och verksamhetschefer. Du driver kommunens nätverk för arkivansvariga respektive arkivredogörare.

Du leder arbetet med att utveckla, effektivisera och digitalisera processer och rutiner inom arkiv- och informationshantering och ansvarar för att ta fram styrdokument, riktlinjer och andra viktiga strategiska verktyg för att sörja för en god informationshantering.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du ska ha goda förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må fint. Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning inom arkiv-/informationsvetenskap, statsvetenskap, offentlig förvaltning eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare krävs mycket goda kunskaper om arkivlagen och offentlighets- och sekretesslagen. Har du goda kunskaper inom kommunallagen och förvaltningslagen är det meriterande.

Vi söker dig med erfarenhet av att driva projekt, gärna projekt i syfte att effektivisera och utveckla arbetsprocesser och metoder. Du har några år som chef bakom dig och har upptäckt hur roligt det är att motivera och kommunicera medarbetare till högre kompetens och engagemang. Du är trygg och drivande med förmåga att skapa arbetsglädje och god arbetsmiljö. Att du är strukturerad med god administrativ förmåga är givet liksom att du är noggrann och analytisk. Uppdraget förutsätter också att du arbetar utifrån helhetssyn och omvärldsbevakning.

Du har lätt för att uttrycka dig tydligt och korrekt på svenska i tal och skrift, du har mycket god läsförståelse samt goda datorkunskaper generellt och specifikt inom office-paketet.

Resor inom Skåne förekommer regelbundet i tjänsten.


Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-03-03

Referensnummer

KK2019-06
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Jesper Jacobsson
Title: Administrativ chef
Telefon: 046-359 59 26

Facklig(a) företrädare

Namn: Visions expedition
Telefon: 046-359 59 26

Administrativa avdelningen, Kommunkontoret

Tillbaka till lista