Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Myndighetsfunktionen inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar med att utreda och besluta om insatser enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Varje dag jobbar vi för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor.

Vi är ett sextiotal medarbetare som sitter i trivsamma lokaler vid centralstationen i Lund. Vi har en trevlig arbetsplats med stort hälsofokus och positiv stämning i arbetslaget. Som anställd hos oss har du tillgång till en rad olika förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner

Har du arbetat som chef eller ledare och har erfarenhet av myndighetsutövning? Då är kanske denna tjänst något för dig!

Enhetschef till Myndighetsfunktionen

Arbetsuppgifter

Myndighetsfunktionen inom vård- och omsorgsförvaltningen söker nu en enhetschef som tycker det är viktigt med omvärldsbevakning samt intresse för lagstiftningen inom området. Du ser helheten från verksamhets- till brukarperspektiv.

I Lunds kommun ligger vi i framkant med att arbeta utifrån individens behov i centrum (IBIC) och en viktig del av ditt uppdrag blir att förvalta och fortsätta att utveckla detta arbete. Att arbeta för hög kvalité med nöjda brukare och ett gott arbetsklimat tror vi även är något som motiverar dig.

I ditt uppdrag ingår ansvar för myndighetsutövning enligt SoL, personal-, ekonomi- och arbetsmiljöfrågor. Du arbetar med såväl strategiskt utvecklingsarbete som med operativt nära ledarskap där medarbetares utveckling är viktigt. Myndighetsfunktionen har ett förvaltningsövergripande ansvar i flera kvalitetsprocesser
I rollen som enhetschef är det viktigt att du kan motivera, leda och utveckla såväl grupp som enskilda medarbetare. Du arbetar aktivt med individuella och gemensamma mål i enheten.

Myndighetsfunktionen kommer framöver att ansvara för förvaltningens processledning av digitaliseringsarbetet och där kommer du få en viktig roll.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen som socionom eller motsvarande. Du har erfarenhet av myndighetsutövning och god kännedom om lagstiftning inom området.

Tjänsten kräver att du har erfarenhet av arbete som chef eller ledare.

Det är meriterande om du har drivit utvecklings- och förändringsarbete. Självklart har du ett intresse för sociala frågor. Det är meriterande om du har erfarenhet av digitalisering inom verksamhetsutveckling.

Du är trygg i ditt ledarskap samtidigt som du är strukturerad, organiserad och kan prioritera dina arbetsuppgifter. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga, ser möjligheter i förändringar och kan anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är positiv och går in i arbetet med glädje och energi.
Att vara ödmjuk och lyhörd till dina medarbetare är en självklarhet för dig. Du är bra på att motivera, engagera, skapa delaktighet och kommunicerar på ett tydligt sätt.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-02-22

Referensnummer

VoO 34/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Madeleine Flyghagen Lloyd
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 83 26

Facklig(a) företrädare

Namn: Lars Öst
Title: Vision
Telefon: 046-359 55 77
Namn: Gregorio Macario
Title: SSR
Telefon: 046-359 43 90

MYNDIGHETSFUNKTIONEN, VOO

Tillbaka till lista