Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lunds kommuns tekniska förvaltning innehar projektledaransvar och kansli för Höje å och Kävlingeåns vattenråd. Inom dessa organisationer finns såväl kommuner som andra aktörer representerade.
Vattenråden verkar för att värna och förbättra kvaliteten i våra vattenmiljöer, skapa ett helhetsperspektiv på vattenresurserna i avrinningsområdet och utgöra samverkansforum för vattenfrågor. Inom vattenrådens åtgärdsprogram arbetar vi med praktiska vattenvårdsåtgärder såsom våtmarksanläggning, för att minska övergödningen, värna den biologiska mångfalden samt öka landskapets tillgänglighet för rekreation. I Höje å och Kävlingeåns vattenråd har vi sedan starten jobbat för att driva på utvecklingen i vattenvårdsarbetet och hitta nya arbetssätt.

Vattenrådssamordnare

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en driven vattenrådssamordnare till kansliet för Höje å och Kävlingeåns vattenråd som vill vara med och utveckla två av Sveriges ledande vattenråd.
Vattenrådens kansli har två anställda vattenrådssamordnare. Tillsammans har ni ansvaret för att samordna, driva och utveckla vattenrådens verksamhet. Ni har det övergripande ansvaret för kansli, budget- och finansieringsfrågor, konsultupphandling, uppföljning och information. Som vattenrådssamordnare har du många kontakter med politiker, myndigheter, kommuner, konsult, markägare, externa finansiärer och allmänhet.
Du kommer att arbeta främst med Höje å vattenråd, men kommer även att vara involverad i arbetet med Kävlingeåns vattenråd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utåtriktad och kreativ med god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Det är nödvändigt att du självständigt kan driva projekt strukturerat samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Du har naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning på limnologi, hydrologi eller annan likvärdig utbildning och relevant arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av våtmarks- och vattenvårdsarbete samt projektledning är en fördel liksom erfarenhet av arbete inom politiska organisationer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast.
Erfarenhet krävs. B-körkort krävs.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-03-24

Referensnummer

TF 19-03
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Karl-Oscar Seth
Title: stadsträdgårdsmästare
Telefon: 046-359 53 06

Namn: Anna Olsson
Title: Biolog
Telefon: 046-359 52 51

Namn: Anna Helgeson
Title: Kommunekolog
Telefon: 046-359 35 82

Facklig(a) företrädare

Namn: Fackliga företrädare når du genom kommunens växel 046-359 50 00

Park- och naturavdelningen, Tekniska förvaltningen

Tillbaka till lista