Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Lund står inför en spännande utveckling med många byggprojekt under uppsegling. Stadsbyggnadskontoret arbetar intensivt med att möta marknadens krav samtidigt som vi har höga ambitioner att medverka till byggandet av en hållbar, funktionell och vacker stad.

Stadsbyggnadskontoret planerar staden och svarar för myndighetsfrågor enligt bland annat plan- och bygglagen. Förvaltningen arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, fastighetsbildning, bygglov, mätning och kartläggning. Stadsbyggnadskontoret har fem avdelningar. Bygglovavdelningen består av arkitekter, bygglovshandläggare, byggnadsinspektörer, en tillgänglighetsrådgivare och en tillsynshandläggare. Vi får också bra stöd från kommunens stadsantikvarie och administratörer. I nuläget är vi 15 medarbetare på avdelningen och vi söker nu en bygglovarkitekt som vill arbeta med gransknings- och gestaltningsfrågor i bygglovsprocessen

Bygglovarkitekt

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett stimulerande och varierande arbete med möjlighet att bidra till utvecklingen av Lund som en attraktiv och hållbar stad. Som bygglovsarkitekt kommer du att självständigt handlägga myndighetärenden kopplade till utveckling av stadens miljöer, i såväl stort som smått. Du kommer också att ge råd och upplysningar till Lundabor, konsulter och exploatörer kring bygglovsprocessen. Du kommer att delta i stadsbyggnadskontorets och kommunens övergripande arbete i diverse gestaltningsfrågor där din kompetens som arkitekt är viktig.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har arkitektexamen eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Vi önskar att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom bygglovprövningar. Har du även arbetat som projekterande arkitekt med fokus på gestaltningsfrågor ser vi detta som ett positivt tillskott till vår verksamhet. Då det är många kontaktytor i tjänsten kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper och god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. Vi vill också att du bidrar med en positiv och konstruktiv anda så att vi tillsammans med dig kan ge god service till våra kommuninvånare och vårt näringsliv.
Vi har precis inlett ett omfattande projekt med syfte att digitalisera vår bygglovprocess. Vi välkomnar därför dig som är intresserad av utvecklingsarbete och som finner nöje i att tänka nytt och bidra till att vi alltid kan bli vassare!
B-körkort krävs.

Tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-01-14

Referensnummer

SBK 17-11
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Malin Sjögren
Title: Stadsarkitekt/bygglovchef
Telefon: 046-359 58 41

Namn: Pia Laike
Title: Biträdande stadsarkitekt
Telefon: 046- 35 58 43

Facklig(a) företrädare

Namn: Nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Bygglovavdelningen, Stadsbyggnadskontoret

Tillbaka till lista