Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service.
Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Lundafastigheter är ett affärsområde inom Serviceförvaltningen. Vi förvaltar ca 450 fastigheter omfattande drygt 550 000 kvm åt kommunens olika verksamheter såsom förskolor, skolor, gruppboenden, idrottsanläggningar, kontor m m.

Lundafastigheters verksamhet har på kort tid, under ny ledning, tagit riktning mot ett arbete där samverkan och samarbete är viktiga ledord för kvalitativ produktivitet och god arbetsmiljö. Vi söker nu dig som vill bli en del av detta och arbeta tillsammans med oss för att utveckla Lundafastigheters arbete inom BIM, projektering och våra digitala handlingar med tillhörande arbetsuppgifter.
Lundafastigheters målsättning är att vara en långsiktig, tillgänglig och framåtriktad fastighetsägare. Det är dags för oss att ta ett teknikkliv och vi söker därför en BIM koordinator och en ritningsadministratör som vill var med på den resan.

BIM koordinator Lundafastigheter

Arbetsuppgifter

I vår förändringsfas behöver vi dig som kan vidareutveckla vårt arkiv med ny teknik. Som BIM-koordinator blir din övergripande arbetsuppgift att styra, modernt hantera och kvalitetssäkra information i projekt och förvaltning.
Du blir en viktig del i vår verksamhet när det gäller ritnings- och dokumenthantering. Som BIM koordinator kommer du ingå i en mindre grupp som arbetar med informationshantering. Du kommer inte att projektera själv, men bistå och samgranska konsulters handlingar i t ex Solibri eller Navis i nybyggnadsprojekt. Vi strävar efter att kunna redovisa våra projekt i presentationsmodeller för hyresgäster och projektdeltagare och behöver din hjälp för att ta oss dit.

Du kommer att arbeta med att lägga upp en bra struktur på vårt ritningsarkiv i iBinder, kvalitetssäkra överlämningen av handlingar i våra nybyggnadsprojekt och ombyggnadsprojekt samt leda digitaliseringsarbetet av befintliga handlingar. Utveckla informationsöverföring mellan vårta ritningssystem och vårt fastighetssystem Xpand, samt dokument och information i andra program.
Du kommer att jobba med alla avdelningar inom Lundafastigheter och externt i projektgrupper när det behövs.
Det dagliga arbetet innebär:
• Bygga upp hanteringen av digital information, planera och utveckla rutiner för att jobba med ritningar och information.
• Arbeta med att få en bra plattform på vårt ritningsarkiv i iBinder och vidareutveckla det.
• Fungera som BIM/CAD expertstöd och bollplank åt projektledarna i byggprojekt
• Jobba med modeller i projekten och skapa presentationsmodeller när så behövs i projekten
• Utveckla och ställa rätt krav för projektering i projekten, kvalitetssäkra överlämningen av handlingar i våra ny- och ombyggnadsprojekt samt leda digitaliseringsarbetet av våra befintliga handlingar.
• Utveckla informationsöverföring mellan vårt ritningssystem och vårt fastighetssystem Xpand, samt dokument och information i andra program.
• Att jobba nära ritningsadministratör resp systemförvaltare Xpand.
Din arbetsplats blir i Kristallen, centralt beläget vid stationen i Lund.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleingenjör och har erfarenhet av CAD/BIM arbete, alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är erfarenhet som projektör inom bygg- eller fastighetsbranschen, arkivkunskap samt kunskap inom BIM. Du är van vid att läsa projekterings- och bygghandlingar samt att arbeta med både 3D- och 2D handlingar samt BIM samgranskning. Kunskaper i Office-paketet samt hög nivå i svenska, i tal såväl som skrift, krävs.
Du ska ha kompetens att projektanpassa vår CAD/BIM manual och se att konsulten har lämnat de handlingar som vi önskat.
Kontaktytorna i uppdraget är många så vi räknar med att du har god kommunikativ förmåga, har ett eget driv och förmåga att se målet dit vi vill nå.
En framgångsfaktor för både dig och verksamheten blir din känsla för systematik men samtidigt att se möjligheter, samarbetsförmåga och din utvecklade teamkänsla


Varmt välkommen med din ansökan och hör gärna av dig om du undrar över något.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-01-14

Referensnummer

SF 17-59
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Ewa Folkesson
Title: Chef fastighetsförvaltning
Telefon: 046-359 51 06

Facklig(a) företrädare

Namn: Övriga fackliga nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Lundafastigheter, Serviceförvaltningen

Tillbaka till lista