Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till en god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.


Folkbiblioteken i Lund har en omfattande verksamhet med stadsbibliotek samt nio stadsdelsbibliotek, en biblioteksbuss och skolbibliotekscentral. 2018 gick biblioteken in i en ny organisation som tar sin utgångspunkt i Lunds kommuns biblioteksplan. Organisationen utgår från i vilket gränssnitt vi möter våra användare: det fysiska, digitala eller rörliga biblioteket och består av fyra enheter: Stadsdelsbiblioteken, Stadsbiblioteket, Digitala/rörliga biblioteket och Gemensamma resurser.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med placering på enhet Stadsdelsbiblioteken, vid Linero bibliotek.


Verksamhetsledare till Linero bibliotek

Arbetsuppgifter

Uppdraget för enhet Stadsdelsbiblioteken handlar om att utveckla och driva biblioteksverksamhet vid stadsdelsbiblioteken genom att arbeta för att göra biblioteken till aktiva, synliga och angelägna mötesplatser för lärande, läsande, samtal och kultur. Medskapande och dialog är centralt och biblioteket arbetar aktivt med att uppmuntra och möjliggöra användardriven verksamhet . I uppdraget ingår att etablera och utveckla goda relationer med användare och andra aktörer i lokalsamhället.
Linero bibliotek ligger centralt placerat i ett bostadsområde med stor mångfald och arbetet förutsätter ett nära samarbete med ex. skola, förskola, bvc, fritidsgård, föreningar samt kommersiella aktörer. Linero bibliotek är meröppet och sedan 2016 lokaliserat i nya fräscha lokaler mitt i Linero centrum.

Tillsammans med enhetschef och kollegor driver och utvecklar du verksamheten på Linero bibliotek. Du ansvarar för att den dagliga verksamheten fungerar men din uppgift är också att strategiskt och långsiktigt utveckla verksamheten så att den blir angelägen för fler. Du har en arbetsledande funktion och verkar för att de medarbetare som arbetar på biblioteket bildar ett effektivt och kreativt team. Att bygga nya nätverk och samarbeten och att upprätthålla och se över befintliga är centralt. Att utveckla biblioteket så att det i ännu högre grad målgruppsanpassas utifrån lokalsamhällets behov är i fokus . Det är också en del av det arbete som sker inom ramen för Stärkta bibliotek och omfattar alla stadsdelsbibliotek i Lund. I din publika tid ingår även arbete i receptions-/informationsdisk. Kvällar och helger ingår i ditt schema.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
- har examen i biblioteks- och informationsvetenskap
- har erfarenhet av utåtriktat biblioteksarbetearbete
- har erfarenhet av att arbetsleda kollegor
- är kreativ och idérik och kan omsätta dina idéer i konkret verksamhet och driva verksamhet från ax till limpa
- har en stark känsla för service och bemötande
- är självgående och utåtriktad och litar på din egen förmåga
-är intresserad av att leda ett team och ta en aktiv roll som verksamhetsutvecklare
- har erfarenhet av och stort intresse för samverkan och att skapa nätverk

Tillträde 2020-02-03 eller efter överenskommelse

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-12-02

Referensnummer

KF-191118-2
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Karin Runevad
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 61 24

Facklig(a) företrädare

Namn: Viktor Forss
Title: DIK
Telefon: 046-359 58 71
Namn: Vision

Folkbiblioteken Lund

Tillbaka till lista