Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Uggleskolan ligger i Södra Sandby, i den del som är beläget närmast Lund, varifrån man lätt kan ta sig med cykel, buss eller bil. Skolan arbetar aktivt för en bättre miljö och hälsa bland annat genom utmärkelsen Skola för hållbar utveckling. Alla anställda har rätt till friskvårdsbidrag och våra hälsoinspiratörer arrangerar regelbundet aktiviteter för all personal.

Vårt viktigaste gemensamma mål på Uggleskolan är elevernas kunskapsutveckling, från förskoleklass upp till åk 6. Skolans pedagoger tar tillsammans ansvar för elevernas samlade skoldag. För att uppnå våra mål lägger vi stor vikt vid kontinuerligt internt kvalitetsarbete, där lärande bedömning och elevernas kunskapsutveckling är i fokus. Uggleskolan har ett specialpedagogteam som stödjer utvecklingsarbetet genom handledning och utbildning. Skolans elevhälsoteam verkar i samarbete med skolans likabehandlingsgrupp. Vårt fritidshem erbjuder eleverna en meningsfull fritid genom att ta utgångspunkt i elevernas behov, intressen och erfarenheter. Vi utmanar också eleverna genom att visa på och inspirera till nya upptäckter.

Resurspedagog visstid 100%

Arbetsuppgifter

Du kommer främst att arbeta med elever med särskilda behov. Din uppgift blir att vägleda och stödja elever i deras skolarbete genom ett nära samarbete med pedagogerna på skolan. Vårt mål är att alla elever, utifrån sina förmågor, ska få möjligheten att lyckas, känna glädje och stolthet över vad de presterar. Här är Du en viktig resurs!

Du kommer också att vara en del av Uggleskolans fritidshem där du kommer ha en viktig roll för elevernas lärande och kunskapsutveckling. Du kommer tillsammans med övrig pedagogisk personal planera och bedriva pedagogiskt arbete i skola och på fritidshem.

Fritidshemmen i Södra Sandby har ett nätverk med en del gemensamma aktiviteter för eleverna samt kompetens-och verksamhetsutveckling för pedagogerna. Vi arbetar systematiskt med att utveckla kvalitetsarbetet inom fritidshemmet och är delaktiga i ett nätverk med flera skånska kommuner. Du förväntas delta i det systematiska arbetet som styrs av skollag och läroplaner.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha en för tjänsten relevant utbildning eller erfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med elever i behov av stödinsatser, på grund av funktionsvariationer och normbrytande beteende.

Du är en flexibel och kreativ person. Du är duktig på att skapa goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har ett lågaffektivt bemötande och tar ansvar i din roll som vuxen vägledare. Du är intresserad av hur man bäst kan bemöta elever med olika funktionsvariationer. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av arbete som elevassistent inom skola och fritidshem.

Vi uppskattar alltid ett positivt förhållningssätt och intresse för utveckling och nya ideér.

Du är en ambassadör för Barn- och skolförvaltningen och Lunds kommun.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-01-07
Sista datum: 2020-06-12

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-11-30

Referensnummer

BSF 451/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Lovisa Fagerström
Title: Biträdande rektor
Telefon: 046-359 76 41

Facklig(a) företrädare

Namn: Åsa Langréus
Title: Lärarförbundet
Telefon: 0463596652

Utbildningsområde 4

Tillbaka till lista